top of page
 • Forfatters billedeLene Kirkegaard

KUNSTEN at BLIVE ÆLDRE


KUNSTEN at BLIVE ÆLDRE læste jeg i foråret 2017. Det var spændende læsning med masser af guldkorn om den nye aldringsrevolution - skrevet på det man kalder et populærvidenskabeligt sprog, så det er til at forstå!

Bogen fortæller bl.a. at vi ikke kan det, som vi kunne før vi blev 50 år. En rigtig god information. Hvor ofte har jeg ikke glemt, at jeg ikke er 20 år længere og bare knoklet løs - og så er regningen kommet bagefter i form af træthed eller ondt diverse steder i kroppen.

Fra resultater i den sidste nye forskning kommer Rudi Westendorp med gode bud på, hvordan vi kan lære af de ældre, som fastholder deres vitalitet hele livet. Det er en interessant indføring i aldringens historie og udvikling. Måske især interessant for os, der ikke er helt unge mere, og hvor alderdommen står og banker på.

​De fleste af os går nemlig en alderdom i møde. Som ung kan det føles, at der er meget lang tid til. Men tiden går og alderdommen sniger sig ind på os alle. Og pludselig er vi faktisk slet ikke så unge mere.

Bogen er skrevet af Rudi Westendorp, som er professor og forsker i aldring. Mange har sikkert hørt om ham. Han er hollænder og arbejder ved Center for Sund Aldring på Københavns Universitet. Bogen er blevet en international bestseller og desuden udkommet på hollandsk, engelsk, tysk, italiensk, ungarsk, spansk og russisk. Den har samlet solgt ca. 70.000 eksemplarer.

INDHOLD af emner, der bliver beskrevet i bogen:

 • Vi skal drømme hele livet (forord)

 • En eksplosion af liv

 • Livsforløbets rytme

 • Evigt liv

 • Derfor ældes vi

 • Tal på vores endeligt

 • Overlevelse under barske omstændigheder

 • Vores forventninger om at leve længere

 • De mange gamle

 • Aldring viser sig i sygdom

 • Aldringens biologi

 • Drømmen om et langt liv

 • Et liv med kvalitet

 • Vitalitet

 • Det nye livsforløb

 • Recept på fremtiden

Der er masser af underpunkter til hvert afsnit i bogens INDHOLD.

​I KUNSTEN at BLIVE ÆLDRE er der gode råd til hvordan man bedst kan forberede sig på en god, aktiv og meningsfyldt alderdom med et godt helbred.

Bogen er på 286 sider og er udgivet på Forlaget Strandberg Publishing den 13/10 2016.

Jeg modtager IKKE sponsorater, når jeg omtaler et produkt!

162 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page