top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Det populære joggingtøj i 1980'erne


Joggingtøjet i 1980'erne var uhyre populært i DK.

Det blev brugt til både fritid, fødselsdage m.m. Jeg husker det tydeligt og var selv én af dem der flittigt brugte det. I en TV udsendelse, hvor modedesigner Erik Mortensen deltog, undrede han sig over alle de mennesker, der gik rundt i joggingtøj. Han syntes at det var grimt, uklædeligt og uden facon. Han kaldte det for "omvandrende skraldespande". Især var det grelt hvis ægtepar gik rundt i ens tøj. Det kunne han bestemt ikke lide. Det gjorde dybt indtryk på mig - og jeg har aldrig glemt det!

Min familie og jeg trak også ganske frivilligt i joggingtøjet. Vi var vilde med det - i hvert fald i en laaaang periode. Min mand og jeg købte endda joggingtøj, der kunne vendes/bruges på begge sider. DET VAR SMART. Efterfølgende syede jeg to blå vendbare jogging sweetshirts til børnene. Ensfarvet på den ene side, og print på den anden side - ligesom mor og far :-).

Erik Mortensen har altid været interessant i mine øjne. Dels brændte han for design og haute couture, og dels virkede han som en meget behagelig og positiv mand. Han kunne lide at klæde kvinderne på i smukke rober. Og han havde sans for det. Det var SÅ spændende.

Erik Mortensen var selv altid meget velklædt. Jeg tror ikke at han selv ejede joggingtøj.

Næste indlæg er om Erik Mortensens udstilling på DesignMuseet i København.

Erik Mortensen:

Født: 1926, Frederikshavn. Død: 1998, Paris, Frankrig.

301 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page