top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Jørgen Simonsens Haute Couture udstilling


Udstilling - Iskrystalprinsessen vol. II – bæredygtig kulturarv

Udstillingen af de flotte kreationer på GIMSINGHOVED Kunst- og Kulturcenter gimsinghoved.dk i Struer viste Haute Couture til fingerspidserne. Nogle af mannequinerne var sat op i en rundkreds. Og nogle sad på et podie eller et flygel. Andre stod samlet i mindre grupper. Alt var nøje afstemt - intet var overladt til tilfældighederne.

I kreationerne til denne udstilling har modeskaberen været inspireret af den oprindelige Inuit-kultur og dens folkedragt.

Det var farverigt, festligt og inspirerende at skue! Der var lækre kvaliteter og smukke farver blandet med pels, sælskind og perlebroderier!

Kontrasten til mange af gæsterne på udstillingen var stor. Sort-brunt-blåt-gråt klædte kvinder og mænd. Uden det store spræl i farvepaletten. Måske er det kendetegnende for mange af os danskere at ty til det sorte (incl. mig selv). Sort er det nemme og sikre valg - og også altid flot. Men her var der i hvert fald inspiration til at skrue op for farverne og originaliteten!

Jørgen Simonsen har været chefdesigner for Givenchy, Chanel, Versace, Valentino og Galliano. Omkring 40 Vogue-forsider er det også blevet til. Samt kjoler han i eget navn har designet til filmstjerner på de røde løbere. Han har desuden designet kjoler og kostumer til en lang række forestillinger, shows, film og tv-serier.

Jeg kommer til at tænke på modeskaberen Erik Mortensen, som jeg har fulgt fra min pure ungdom. Jeg har også været fascineret af alle hans kreationer og hans lune væremåde, og set to af hans udstillinger på hhv. Aalborg Kunstmuseum i 1989 og Designmuseet i København i juni 2017. Der ligger to blogindlæg om ham på min blog. Han vendte også jævnligt tilbage til i sin hjemby (Frederikshavn). Og nøjagtig som Jørgen Simonsen flyttede Erik Mortensen til Paris som ung og fik succes! Faktisk lidt samme historie.

Jørgen Simonsen har gæstet GIMSINGHOVED tre gange tidligere, hvor han har udstillet sine ekstravagante og flotte kreationer. Sidste gang var i sommeren 2015 med udstillingen “Jørgen Simonsen – En Designers Univers”. Publikum var vilde med det.

Jeg købte både kataloget fra sidste gang og det fra i år. Begge kataloger er spændende læsning.

Udstillingen slutter d. 18. marts 2018. Åbent tirsdag - søndag kl. 13.00 – 17.00.

Det koster 50 kr. (25 kr. for medlemmer) i entre at komme ind og se udstillingen. Ved entreen får man en brochure over de udstillede katalognumre. Alle de udstillede katalognumre er til salg! Og hvem vil ikke gerne eje en Haute Couture kreation af monsieur Simonsen? 🌞

Efter modeshow og udstilling i Struer skal tøjet vises i Beijing, Tokyo og Paris.

Haute Couture er fransk og står for 'finere skrædderkunst'. Haute Couture er unikke styles, som er håndsyede efter personlig mål, kreeret af de mest eksklusive og de dyreste materialer. Målet er perfektion. Der gås SLET ikke på kompromis med noget som helst i Haute Couture branchen.

Der ligger flere billeder af Jørgen Simonsens og Erik Mortensens kreationer i KUNST / DESIGN under menuen PORTFOLIO. Der er jævnligt opdateringer af billeder på KUNST / DESIGN og alle de andre sider.

Jeg modtager IKKE sponsorater, når jeg omtaler et produkt eller en begivenhed!

188 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page