top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Moden, velh√¶ngt og lykkelig ūüĎĶūüŹľ


Kan man have et godt liv og være lykkelig efter de 50 år og 60 år?

Ja - det kan man godt!

Unders√łgelser fra bogen Genopfind dit liv - Seniorlivets psykologi (www.atelier.dk) viser nemlig at 50'erne og 60'erne er en god tid. Vi er blevet mere modne og bevidste om at vi ikke er unge l√¶ngere. Aldringen g√łr, at mange af os bliver bedre til at passe p√• os selv. Dyrke lidt motion og fors√łge at t√¶nke lidt over hvad vi putter i munden. For n√•r dem omkring os bliver syge og m√•ske d√łr, s√• kommer vi i tanke om vores egen skr√łbelighed, og at vi ikke er ud√łdelige.

Der er s√• mange gode ting ved at v√¶re i 50'erne og 60'erne. F√łlelsen af lykke stiger - og det kan der v√¶re mange grunde til:

  • Bedre til at leve i nuet og s√¶tte pris p√• livets goder

  • Ikke s√• mange bekymringer

  • Mere rummelig og besindig

  • En tilfredshed ved at have n√•et det man ville i livet

  • Ikke s√• mange forventninger til status, succes og rigdom

  • St√łrre visdom/erfaring til at h√•ndtere livet

  • Mere ligeglad med hvad omverdenen mener

Og hvem skulle have troet at 50'erne og 60'erne var noget at skrive hjem om? Det ville jeg ALDRIG nogensinde have troet. Men indsigterne bliver st√łrre og livsv√¶rdierne √¶ndrer sig hele livet. Det har det gjort for mig, og jeg tror egentlig at det g√¶lder for os alle.

Så selvom rynker har gjort sit indtog og proportionerne ændrer sig og der kommer lidt mere på sidebenene, så vænner man sig langsomt til det. Det er jo ikke noget der pludselig kommer hen over natten. Men noget der kommer over lang tid.

Egentlig kan jeg bedst lide at se mig selv i ikke alt for st√¶rkt og afsl√łrende lys. Og som alderen skrider frem, s√• skulle man m√•ske skifte lysp√¶rerne i badev√¶relset ud med nogle med mindre watt i. He he ūüėčūüėÜ

Pjat - sp√łg til side ūüėÖ!

Selvom rynkerne er der, og ikke har t√¶nkt sig at forsvinde, s√• er det ganske naturligt. Huden mister sin elasticitet og der er ikke samme l√łd som der var i ungdommen. Men venner, veninder og familie er fuldst√¶ndig ligeglade med hvor mange rynker vi har. Og det er en go' pointe, som rigtig mange nok ikke lige t√¶nker over. Det er nemlig ikke antallet af rynker der er afg√łrende for sociale relationer og i det hele taget et godt liv. Jeg har aldrig h√łrt at en ven, veninde eller et familiemedlem er blevet droppet pga at vedkommende har f√•et for mange rynker, at h√•ret er blevet gr√•t (eller faldet af), appelsinhud, mormorarme eller andet alderrelateret/skavanker. Det er det ydre vi ser - men det indre der t√¶ller.

N√• - jeg m√• hellere f√• ryddet op i mit walkin nu. √ėnsker jer alle en sk√łn weekend ‚ėÉÔłŹ.

194 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page