top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Amerikansk kødpie


Denne opskrift har jeg fra min forhenværende, nu afdøde svigermor, som var fantastisk i et køkken. Hun blev næsten 99 år. Hun døde for ca. 2 år siden - ca. 1,5 måned før hun kunne være blevet 99 år. Jeg har dog stadig en svigermor. En noget yngre én af slagsen 👵🏻. Man skal jo ikke gå ned på svigermødre 😜!

Den amerikanske pie smager dejligt med en salat til. Den er også fin til et frokostbord eller i en buffet.

DEJ

150 g mel

150 g smør

4 spsk. koldt vand

(dejen kan købes frossen, men synes det er synd)

FYLD

1 løg

300 g oksefars

3 spsk. smør

Et lille glas champignoner

Salt, peber og paprika

Lidt hvidløg

2 spsk. tomatpuré

2 spsk. mel

2 dl creme fraiche

DEJ

Dejen æltes og lægges koldt i et par timer.

FYLD

  • Letsteg det hakkede løg og champignoner sammen med kød, salt og peber, paprika og knust hvidløg.

  • Tomatpuré tilsættes.

  • Derefter drysses mel over og blandes i sammen med creme fraiche.

  • Alt koger op, smages til og afkøles.

DEJ og FYLD

  • Dejen rulles ud og en smurt pieform/tærteform fores med dejen, der klemmes godt op af siderne.

  • Punktér med en gaffel og bag tærten på nederste rille i 15 minutter ved 225 grader.

  • Tages ud.

  • Fyldet kommes i.

  • Resten af dejen rulles og skæres i strimler, der lægges ovenpå som et gitterværk.

  • Pensl med æg og bag i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

FORSLAG

Den amerikanske pie kan fryses ned, tages op og varmes i ovnen. Man kan bruge oregano i stedet for paprika. Revet ost kan også tilsættes.

Jeg har fået en ny portion af lækre strikkede servietter i flotte farver fra min søster og svoger 😀😉. Synes at de kvikker gevaldigt op til denne amerikanske pie og tomatsalat.

390 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page