Denne opskrift har jeg fra min forhenværende, nu afdøde svigermor, som var fantastisk i et køkken. Hun blev næsten 99 år. Hun døde for ca. 2 år siden - ca. 1,5 måned før hun kunne være blevet 99 år. Jeg har dog stadig en svigermor. En noget yngre én af slagsen 👵🏻. Man skal jo ikke gå ned på svigermødre 😜!
Den amerikanske pie smager dejligt med en salat til. Den er også fin til et frokostbord eller i en buffet.
DEJ
150 g mel
150 g smør
4 spsk. koldt vand
(dejen kan købes frossen, men synes det er synd)
FYLD
1 løg
300 g oksefars
3 spsk. smør
Et lille glas champignoner
Salt, peber og paprika
Lidt hvidløg
2 spsk. tomatpuré
2 spsk. mel
2 dl creme fraiche
DEJ
Dejen æltes og lægges koldt i et par timer.
FYLD
Letsteg det hakkede løg og champignoner sammen med kød, salt og peber, paprika og knust hvidløg.
Tomatpuré tilsættes.
Derefter drysses mel over og blandes i sammen med creme fraiche.
Alt koger op, smages til og afkøles.
DEJ og FYLD
Dejen rulles ud og en smurt pieform/tærteform fores med dejen, der klemmes godt op af siderne.
Punktér med en gaffel og bag tærten på nederste rille i 15 minutter ved 225 grader.
Tages ud.
Fyldet kommes i.
Resten af dejen rulles og skæres i strimler, der lægges ovenpå som et gitterværk.
Pensl med æg og bag i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
FORSLAG
Den amerikanske pie kan fryses ned, tages op og varmes i ovnen. Man kan bruge oregano i stedet for paprika. Revet ost kan også tilsættes.
Jeg har fået en ny portion af lækre strikkede servietter i flotte farver fra min søster og svoger 😀😉. Synes at de kvikker gevaldigt op til denne amerikanske pie og tomatsalat.