top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Kylling, chili og hvidløg


Det er chili og hvidløg, der sætter dagsorden på denne her ret. Jeg er vild med chili, men for meget chili kan næsten slå en død mand ihjel. Det kan være smertefuldt at spise, og for nogle decideret uspiseligt. Jeg HAR prøvet (flere gange endda), at putte for meget chili i. Så - et godt råd - prøv med lidt ad gangen, hvis du ikke er til så stærk mad. Det kan som sagt hurtigt blive for meget af det gode. HVIS det bliver for stærkt, så tilsæt evt. lidt mere fløde eller mælk. Hvidløg er mere fredeligt. Det giver bare et ekstra pift til retten.

Til denne her ret har jeg brugt kyllinginderfilet. Men kalkun, oksekød eller oksefars er også godt. Svinekød sikkert ligeså. Det har jeg dog aldrig prøvet. Andre grøntsager kan tilsættes, fx broccoli, gulerødder, champignoner, små tomater m.m. Der er således uanede muligheder for at ændre i retten. Kun fantasien sætter grænser. Retten kan laves i forvejen. Den er også god at fryse ned.

Til denne ret brugte jeg (vi var tre til at spise, og der var faktisk mad i overskud til to dage mere):

  • 650 g kyllinginderfilet

  • 5-6 fed hakkede hvidløg

  • Chili efter behov og smag

  • Et stort løg

  • En rød og en gul peberfrugter

  • Lidt bouillon

  • Ca. 2 dl piskefløde (eller mælk og evt. maizenamel)

  • Salt, peber

Kødet brunes sammen med hvidløg, chili, salt og peber. Vand, bouillon og/eller rødvin hældes ved. Det simrer for svag varme under låg indtil kødet er mørt. (Dette er nemt at lave i god tid, og sætte ind i køleskabet, hvis der fx. kommer gæster senere på dagen til spisning. Så kan fløde, løgringe og peberfrugter tilsættes lige inden serveringen). 5-10 minutter før servering tilsættes piskefløde, løgringe og skivede peberfrugter.

Tilbehør; Fx. kartofler, ris eller spaghetti - en god salat og evt. flutes.

Bon appetit!

95 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page