top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Året der gik - MORMORSwalkIN 2019

Opdateret: 9. feb. 2020


Så er januar 2020 allerede godt i gang. Håber at alle har haft en dejlig jul og et godt nytår. Her i huset glæder vi os altid til både jul og nytår. Til alle sammenkomsterne i familiens skød. Altid hyggeligt. Og nu er hverdagene så tilbage igen. De er nu heller ikke at foragte. Hverdagene holder jeg faktisk meget af. Det er jo også dem der er flest af.


I dag har de fleste af os vores fotos gemt elektronisk. Med alle de fotos de fleste af os tager i dag er det også det nemmeste og mest praktiske. Og det fylder ikke på vægge eller i skabe og reoler. Men ind i mellem synes jeg det er rart at have et rigtigt billede eller et lille album. Det er derfor jeg er begyndt på at lave de små bøger. De måler 11 x 15 cm. For jer der er vant til at arbejde ved computeren, så er det ikke svært selv at lave. Programmet er meget brugervenligt. For mit eget vedkommende har jeg downloadet en bestillingssoftware hos Cewe (men der findes sikkert mange andre udmærkede firmaer). I bestillingssoftwaret ligger programmet. Der kan man vælge forskellige typer og størrelser at bogformater, papirtyper og indbinding. Derefter vælges der layout og stil. Billederne kan placeres på alle mulige måder, og tekster kan indsættes hvor som helst. Der er desuden masser af baggrunde at vælge imellem. I starten ville jeg absolut ingen baggrunde have. Men det var da lige indtil jeg prøvede at lægge en baggrund ind, og så var jeg solgt. Så alle mine bøger har baggrunde. Uanset hvordan man sætter hele molevitten sammen, så kan det næsten kun blive godt, og med et meget personligt touch.


Min tredje fotobog fra mit digitale klædeskab: MORMORSwalkIN 2019 fik jeg færdig lige før jul. Fotobogen er igen på 74 sider + cover. Alle 57 blogindlæg fra 2019 er vist med overskrift, dato og billeder relaterende til det pågældende blogindlæg. Der er desuden en lille tekst tilføjet nogle af blogindlæggene.


I videoen nederst kan ses det færdige resultat. Selvom alle mine blogindlæg ligger på bloggen, så er det alligevel et godt minde at have en lille bog over året der er gået. Bøgerne er til evigt minde og eget brug. Synes faktisk at det er rart at have, for en dag blogger jeg måske ikke mere.

Desuden er jeg ret vild med at kreere bøgerne. Det er en dejlig hobby ved siden af bloggen og andre oplevelser.


Oppe i menuen FAVORITTER ligger der nu en ny side. Den hedder MINE FOTOBØGER. Der har jeg lagt MORMORSwalkIN 2017, 2018 og 2019. Og der er flere på vej ........


Jeg er nemlig godt i gang med at kreere andre fotobøger:

  • Brussels 2019

  • Bilferie til Neumünster, Goslar og Cochem 2019

Desuden lavede jeg forrige år bogen Christina fra Bagedysten 2018 (fyldt med Christinas smukke og lækre kager fra Bagedysten). Den fik hun som en ekstra fødselsdagsgave, hvor vi jo så endnu engang havde fornøjelsen at sætte tænderne i hendes skønne kager.


Helt præcis hvornår de forskellige bøger er klar til at blive lagt ind er stadig uvist. Det bliver når jeg får "tid". I mit nye liv som efterlønner vil jeg ikke lade mig stresse af noget som helst. Jeg får ofte spørgsmålet om jeg kan få tiden til at gå nu hvor jeg ikke er 'arbejdsramt' mere. Til det må jeg sige, at tiden går helt af sig selv. Endda ret hurtigt. Tit har jeg svært ved at få tiden til at slå til.


Alle mine tidligere blogindlæg kan stadigvæk findes oppe i menuen FAVORITTER / ARKIV af BLOGINDLÆG. Jeg kan se, at der efterhånden er en del, der benytter sig af det. Bare rolig. Jeg kan selvfølgelig ikke se hvem, men kan se, at der dagligt er trafik der.


Det blev et meget teknisk blogindlæg - og for nogen sikkert direkte kedelig. Men måske kan det så inspirere andre :-).

Ønsker alle en dejlig søndag.

.

239 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page