top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Gamle danske kvinder er de lykkeligste


Det er simpelthen kakao for øregangen.

Kvinder mellem 65 og 74 år er de lykkeligste - ifølge en international undersøgelse. Det er jo rart og betryggende at få at vide. Især lyder det godt i mine ører. Jeg er nemlig selv 62 år og lige stoppet i arbejdslivet. Jeg er gået på efterløn fra i dag tirsdag den 1. august 2017. Egentlig ved jeg ikke helt hvad det er jeg går ind til – endnu. Men jeg ved, at jeg tager hul på efterløn, otium og tid til en hel masse nye og spændende oplevelser.

På DR1 – Aftenshowet 8. juni 2017 var der et indslag om at Gamle danske kvinder er de lykkeligste. Der var tre spændende kvinder i studiet – Karen Thisted, Karen West og Gun Britt Zeller. Alle tre glade og aktive kvinder med en positiv og nysgerrig tilgang til livet. De så tilmed godt ud. Ja – hvad kan man næsten ønske sig mere? Selvfølgelig også et godt helbred – det er vigtigt. De blev bl.a. spurgt om de var gladere og mere lykkelige i den alder de har nu? Det kunne de bekræfte at de var. Også selvom kroppen ændrer sig og døden nærmer sig langsomt, så kunne de nævne flere gode ting til positivlisten:

  • Mere afslappet generelt og ikke så mange krav

  • Stor glæde ved livet og tid til det

  • Positive tilvalg

  • Drikke morgenkaffe og nyde det lige så længe det skal være

  • Selv bestemme hvordan dagen skal bruges

  • Tjekke Facebook, læse avis og ordne verdenssituationen

Og så må vi leve med at kroppen synker mod syd og at rynkerne forsætter deres fremmarch, blev der sagt. Og det er jo så ganske rigtigt.

Indslaget på DR1 – Aftenshowet 8. juni 2017 er desværre ikke længere tilgængeligt online.

Mange kvinder i dag er friske langt op i årene og bliver gamle. Min moster er et godt eksempel på det. Hun er 83 år, stadig aktiv, superfrisk og ser godt ud. Min mor blev næsten 91 år. Min svigermor blev næsten 99 år. Jeg har så været så heldig at få en ny sød og yngre svigermor. Hun er 84 år, og hun er også frisk og ser også stadig fantastisk ud.

Billedet af de to ældre damer er modelfotos, og har intet med Aftenshowet at gøre.

Jeg modtager IKKE sponsorater, når jeg omtaler et produkt eller begivenhed!

166 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page