top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Erik Mortensen, Balmain / 1989


Hele livet har jeg fulgt modedesigner Erik Mortensen med stor interesse, og hvis han har været i TV, så har jeg siddet klistret til skærmen. Jeg kan huske, at han på et tidspunkt snakkede om alle disse mennesker, der gik rundt i joggingtøj - og at de lignede omvandrende skraldespande. Især var det grelt hvis ægtepar gik rundt i ens tøj. Det kunne han bestemt ikke lide.

Joggingtøjet var uhyre populært til alle slags anledninger. Jeg husker det tydeligt og var selv én af disse "omvandrende skraldespande" i en periode :-).

Erik Mortensen var en flot mand. Meget populær - både i DK og resten af verden. Virkelig sød personlighed og vist det man kalder en kultiveret mand. DYGTIG til sit HÅNDVÆRK og ARBEJDSOM. Og så var det jo selvfølgelig spændende med alle hans skønne kreationer, som han lavede til dronninger, kendte og andet godtfolk i hele verden.

I sommeren 1989 var min familie og jeg på udstilling på Nordjyllands Kunstmuseum i Aalborg.

Vores børn var dengang 9 og 12 år. Dengang var der ingen digitalisering af billeder. Man afleverede filmen hos fotohandleren og fik den fremkaldt og lavet til papirbilleder. Derfor er disse papirbilleder blevet scannet og digitaliseret.

De fleste af billederne er fotograferet af min afdøde mand. Han blev dog stoppet et par gange eller tre, da fotografering af Erik Mortensens kreationer var strengt forbudt. Men da han var professionel fotograf, havde han MEGET svært ved at lade være med at fotografere. Faktisk var jeg ret emsig på ham over alt det postyr han lavede. Men i dag er jeg jo glad for billederne - og mon ikke at han er tilgivet .....

De næste to blogindlæg er om henholdsvis:

1. Billeder af min familie i det populære joggingtøj i 1980'erne

2. Erik Mortensens udstilling på DesignMuseet i København.

Erik Mortensen:

Født: 1926, Frederikshavn. Død: 1998, Paris, Frankrig.

177 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page