top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Stilikonet Iris Apfel


IRIS APFEL - accidental icon. Musings of a Geriatric Starlet.

Dette er titlen på en bog, der udkommer d. 6. marts 2018.

Mode- og stilikonet, stylisten, modellen, interiør- og modedesigneren og forretningskvinden Iris Apfel bor i en stor lejlighed i New York. Hun er en frisk og farverig kvinde på 96 år.

Kendetegn for Iris Apfel:

  • Store runde briller

  • Farverig, spraglet og kunstnerisk

  • Sjove sko

  • Gigantiske smykker

Den tidligere indretningsarkitekt for Det Hvide Hus Iris Apfel formår at mikse dyrt design med billige loppe- eller rejsefund. Hun lader sig slet ikke diktere af de sidste nye trends. Hun følger sine egne instinkter og har en sikker sans for stil og mode. Hun er ikke spor bange for at skille sig ud fra mængden. Tværtimod - så gør hun alt for at kreere farverige kombinationer og mixe tøj, smykker og sko på kryds og tværs. Interessen for mode havde hun fra sin mor, som ejede en tøjbutik i Queens.

Hun siger, at mange mennesker går kedeligt og ens klædt. Der er ingen individualitet, siger hun. Hun foreslår at vi i stedet skal være bedre til at slippe fantasien løs og turde være unikke. Det må man jo i hvert fald sige, at hun selv er utrolig god til. Ingen tvivl om at hun er unik.

Iris Apfel har læst kunsthistorie på New York University samt på kunstskolen ved University of Wisconsin. Det har selvfølgelig været med til at forme hendes kunstneriske tilgang til moden. I 2012 var hun gæsteprofessor med speciale i stil og mode ved University of Texas.

Det må være vildt spændende at gå på opdagelse i Iris Apfels kæmpe store klædeskab / walkin. Der må jeg jo indrømme, at min walkin halter langt bagud - både i størrelse, men også i ekstravagant kunstnerisk udfoldelse 😄.

På Instagram har Iris Apfel ca. 666 fotos og videoklip - og ikke mindre end 759.000 følgere. Der er da også virkelig noget at kigge på med hendes unikke, specielle og kunstneriske stil. Det er ret så interessant og underholdende billedkigning. Måske tænker hun: hellere overdrive end være kedelig ELLER overdrivelse fremmer forståelsen. Og det lykkes virkelig til UG med kryds og bolle!! I 2013 var hun på The Guardian’s liste over de 50 bedst klædte, der var over 50 år.

Selvom Iris Apfels stil er MEGET overdådig, kunstnerisk og ekstravagant, så kan der sagtens hentes inspiration derfra. Også selvom vi danskere (de fleste af os) vil praktisere udklædningen / påklædningen i MEGET mindre format. Danmark er jo heller ikke New York 🌏.

Hun er endvidere beriget med et godt helbred. Der må være nogle GODE GENER fra forfædrene! Måske hjælper det også, at hun beskæftiger sig med noget hun brænder for, og at hun er omgivet af gode venner og veninder, som sikkert alle er MEGET yngre end hende.

Der findes flere bøger med Iris Apfel om hendes spændende liv. På YouTube ligger der videoklip med hende. Og for ikke så lang tid siden så jeg hende på DR Kultur 🌞

Dette er mit første blogindlæg i nytåret 2018. Og hvad passer bedre end denne farverige og spændende kvinde Iris Apfel?

GODT NYTÅR! Må 2018 blive et fantastisk år for alle jer bloglæsere 🌞

Jeg modtager IKKE sponsorater, når jeg omtaler et produkt!

112 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page