top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Hurra for mammografi


For en uge siden fik jeg en invitation til mammografi (screening for brystkræft). Noget som alle kvinder mellem 50-69 år i DK får tilbudt hvert andet år. Et godt tilbud som jeg altid tager imod.

Allerede dagen efter mammografien kom der besked i min E-boks. En anelse bekymring sneg sig lynhurtigt ind på mig, så det var med at få åbnet brevet i en fart. Ganske rigtigt – de ville gerne se mig til en ny undersøgelse om seks dage. Denne gang klinisk mammografi, da der måske var forandringer i mit venstre bryst. Jeg måtte gerne tage en ledsager med.

Men inden da skulle vi på en forlænget weekendtur sammen med en FOTOsenior Klub. Noget vi havde set frem til i laaaaang tid. Og det var nok meget godt, at det var lige den weekend vi skulle afsted, for så var der ikke så meget tid til at tænke. 51 forhenværende fotofolk var samlet til oplevelser i grænselandet: Frøslev lejren, Dybbøl Mølle 1864 udstilling, Sønderborg Slot og Glücksborg Slot. Alt krydret med skønt ophold på Rudbøl Grænsekro, lækker mad, musik og dans. En weekend fyldt med hygge og snak - og kombineret med masser af kultur 😊!

Så blev det mandag, og dagen for den kliniske mammografi. Min kæreste og jeg drog atter engang til hospitalet. De fandt "noget"! Det viste sig heldigvis, at være en godartet cyste som blev tømt og undersøgt. Derefter nye billeder og ultralydsscanning. Alt var i orden - og nyt tjek først om 2 år. SIKKEN LETTELSE - kan næsten ikke beskrives. Kun at glæden og taknemmeligheden ved livet er koloenorm stor.

Det kan jo ikke undgås, at der går rigtig mange tanker gennem hovedet på én. Og min fantasi er faktisk ret godt udviklet hvad sygdomme angår. Selvom helbredelsesraten og overlevelsen gennem årene er blevet meget bedre for brystkræft, så er det livskvalitet og skønnest at være rask 👵.

Den gode nyhed

blev fejret med et cafébesøg,

og senere en flaske champagne.

260 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page