top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Honeymoon/jul i Ribe


Vi har lige været et par dage

på honeymoon i Danmarks ældste by Ribe

og boet på Danmarks ældste hotel Hotel Dagmar.

Ribe er en utrolig smuk og charmerende by. Det er så afgjort en spændende by at fordybe sig i. Der er en meget velbevaret middelalderlig bykerne med en stor og flot domkirke i centrum, gamle bindingsværkshuse, charmerende butikker holdt i den gamle stil og brostensbelagte gader. Det er ren nostalgi at gå rundt i gaderne - og man bliver igen og igen bjergtaget over så smuk, hyggelig og charmerende der er. Mange af byens smukke bygninger kan kædes sammen med berømte personer og perioder i byens tusindårige historie. De mange mindetavler vidner om dette.

Hotel Dagmar ligger midt på Domkirkepladsen. Det er både praktisk og hyggeligt at bo lige midt i smørhullet.

Hotellet er ikke et luksushotel. Der er ingen elevator, så det skal man lige tænke over hvis man er dårlig til trapper. Vi boede på 2. sal. Heldigvis er vi god til trapper - og tager det som kærkommen ekstra motion.

Til gengæld indeholder det gamle hotel så meget andet. Der er en god atmosfære, hyggelige hotelværelser og man er virkelig tilbage i tiden - indtil mobiltelefonen bipper 😉.

Lidt pudsigt var der om aftenen på DR Kulturprogrammet en udsendelse om verdens ældste blogger Dagny Carlsson på 104 år. Hun begyndte at blogge for blot fire år siden i en alder af 100 år. Hun tog omgående både sit hjemland Sverige - og resten af verden med storm. Det er da også imponerende. Hendes webadresse: http://www.123minsida.se/Bojan/.

Her i juletiden er der jo smukt pyntet op i Ribe - og det er der kommet forskellige fotos ud af.

Jeg modtager IKKE sponsorater, når jeg omtaler et produkt eller begivenhed!

171 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page