top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Livsanskuelser FØR og NU


FØR var jeg vild med at gå på arbejde.

NU er jeg blevet efterlønner og har slet ikke lyst til at gå på arbejde.

Sandheden er faktisk, at jeg IKKE HAR TID til at gå på arbejde mere. Jeg skal have min skønhedssøvn hver eneste morgen. Og det tager efterhånden længere og længere tid 😉 hvis det da overhovedet hjælper. Og ikke at forglemme mine morgenritualer, når jeg endelig er kommet ud af fjerene. Jeg starter i badeværelset med et bad og bliver frisket op. Imens forbereder min kære mand kaffen og morgenmaden, så vi kan blive hele mennesker. Under kaffen får vi ordnet verdenssituationen og planlagt dagen. Bagefter er det avislæsning i den gode stol med grøn the. Og så er det enten fitness, husarbejde, indkøb, blogge, fotografere eller andet godt og spændende. Og der skal også afsættes masser af tid til at snakke, kigge ud i luften og lave ingenting.

Lige pludselig er dagen pist væk forsvundet, og det er tid at forberede aftensmaden. Jeg forstår simpelthen ikke hvor dagene forsvinder hen. Så nu er det blevet nødvendigt at gå senere i seng for at nå det hele 👵.

Her er desuden flere ting jeg har undret mig over:

FØR kunne jeg feste i tre dage, og kun behov for at hvile ud i én dag.

NU kan jeg feste én dag, og behov for at hvile ud i tre dage.

FØR kunne jeg være både syg, dårlig og træt - og stadig se frisk ud.

NU behøver jeg ikke at være syg, dårlig og træt for at ligne udskidt æblegrød ved juletid.

FØR kunne jeg spise og spise uden at tage et eneste gram på - og uden at det kunne ses på min krop, og altid med flad mave.

NU skal jeg bare kigge på noget lækkert - og straks har jeg taget et kilo på. Den flotte flade mave er knap så flot længere og oftere og oftere slet ikke eksisterende.

FØR havde jeg mørkt langt hår.

NU er jeg én af de mange vilde ældre gråhårede kvinder med langt hår.

FØR var jeg rynkefri, ung og uerfaren.

NU er jeg rig på rynker, ældre og måske en lille smule mere vis.

FØR kunne jeg krybe i alle mulige forskellige outfits - og se slank ud i det hele.

NU forsøger jeg at vænne mig til, at ikke alt er lige klædeligt 👵 og at jeg ikke ser slank ud i de fleste outfits.

FØR (da jeg var 16 år) var livet forbi efter de 30 år, og alle blev hurtigt gamle.

EFTER jeg blev 50 år er alle unge langt op i alderen - selvfølgelig inclusive mig selv 👵.

Ovenstående er måske en lille bitte smule overdrevet.

Men overdrivelse fremmer forståelsen og humoren 😉.

200 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page