top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

GENOPFIND DIT LIV - Seniorlivets psykologi


Denne bog fik jeg i julegave - og den er bare kanon go’. Så er det sagt! Det er en guide til psykologien bag det at gå på efterløn/pension.

I dag er mange seniorer stadig friske, når de stopper med at arbejde. De er gode til at nyde livet. Mange har spændende interesser og et socialt liv med både venner og familie. Nogle rejser, går til koncerter, foredrag og udstillinger. Andre har frivilligt arbejde eller starter på en ny karriere. Og mange passer børnebørn og / eller syge ældre i familien. Og hvor er det dejligt at have tid til det vi hver især synes er vigtigt her i livet.

I bogen er der en nem og overskuelig indholdsfortegnelse (fede bogstaver). Der er mange emner i hvert kapitel, så det er let at dykke ned i lige det der interesserer den enkelte. Så bogen er også glimrende som opslagsværk. Desuden er den skrevet på et populært videnskabeligt sprog - let forståeligt. Bogen er beregnet til de nye årgange, der snart skal kaste sig ud (eller lige har kastet sig ud) i overgangen fra medarbejder til efterlønner/pensionist.

Bogen indeholder følgende seks kapitler:

  1. ARBEJDET OG LIVET (20 emner)

  2. TIDEN ER MODEN (17 emner)

  3. HOLD HJULENE I GANG (12 emner)

  4. TILPASNINGSPERIODEN (13 emner)

  5. DET GODE LIV (13 emner)

  6. DEN NYE DIG (14 emner)

Bogen er spækfyldt med praktiske råd, ideer og inspiration. Der er ekstra fokus på de psykologiske aspekter ved det at blive ældre. Teksten er nem at gå til, og forskningsresultaterne formidles gennem letforståelige figurer.

Bogen er desuden rigtig flot og lækkert sat op. Det er noget jeg lægger mærke til og sætter stor pris på. Igennem mit arbejdsliv har jeg redigeret og sat et utal af danske og udenlandske bøger op. Så det springer lige i øjnene, hvis der er noget der ser særlig godt ud – eller det modsatte. Bogen er på 224 sider, og fra forlaget Atelier.dk/. Pris: DKK 269,00.

Nogle af mine fremtidige blogindlæg vil tage udgangspunkt i flere af emnerne fra bogen.

Foto: www.wix.com

Jeg modtager IKKE sponsorater, når jeg omtaler et produkt!

#Genopfindditliv #guide #seniorlivet #Seniorlivetspsykologi

173 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page