top of page
 • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Ikoniske kvinder og klædeskabe


Jeg læste for nogle uger siden en artikel i EUROWOMAN om 10 forfatterinder og deres tidløse ikoniske klædeskabe og ligeså tidløse litterære bøger. Det var både kvinder gennem historien og nulevende kvinder:

 1. Zadie Smith (født 1975)

 2. Patti Smith (født 1946)

 3. Joan Didion (født 1934)

 4. Sylvia Plath (1932-1963)

 5. Maya Angelou (1928-2014)

 6. Simone de Beauvoir (1908-1986)

 7. Djuna Barnes (1892-1982)

 8. Karen Blixen (1885-1962)

 9. Virginia Woolf (1882-1941)

 10. Gertrude Stein (1874-1946)

Artiklen viste, at der er mange måder at tænke på, og ligeså mange måder at være kreativ på. SPÆNDENDE og INSPIRERENDE så forskellige vi mennesker er. Desværre var der ikke billeder af kvindernes klædeskabe. Det manglede der for mig, der er så visuel, og som havde set frem til et ikonisk og inspirerende kig der.

Nå - man kan jo ikke få det hele. I stedet var der lidt beskrivelser af deres foretrukne stilart og et billede af dem. Og det satte straks fantasien i gang hos mig. For hvem siger, at man ikke kan kopiere originalerne - eller nok nærmere finde inspiration derfra. På én eller anden måde er vi jo alle originaler, som får inspiration et eller andet sted fra, uanset om vi er bevidste om det eller ej.

Mine tanker gik derfor videre til mit eget klædeskab MORMORSwalkIN, som der vel nok ikke er så meget ikonisk over. Men det er bestemt heller ikke kedeligt, hvis jeg selv skal sige det. Det indeholder lidt af hvert. Og der er i hvert fald mange farver og efterhånden også en del forskellige mønstre.

Nogle af vores fælles børnebørn vil tit gerne lige ind at kigge i mit walkin closet, når de er på besøg. Tænke sig at det kan være interessant for børn på fem til 13 år at kigge i en gammel dames tøj. Faktisk er jeg lidt stolt over at de finder det interessant.

Jeg må lige tilføje, at det kun er nogle af pigerne, der er interesserede i tøjkigning. Det interesserer overhovedet ikke drengene.

Én af pigerne (dengang seks år) spurgte en dag om hun måtte vælge hvilket tøj jeg skulle have på næste dag. Øh - jeg blev overrasket - og hvad svarer man så lige? Tanken var jo rigtig sød, og jeg er 100% sikker på at hun ville gøre sig stor umage med at finde noget godt og flot, så jeg kunne blive den bedste udgave af mig selv. Og måske ville det være godt med lidt ny og anderledes inspiration - til min gamle og godt brugte hjerne, som måske mest er tilbøjelig til at køre rundt i den samme rille 😅.

Joh - det kunne være sjovt. Alligevel takkede jeg pænt nej tak, da jeg har nogle skønne klædningsstykker, som desværre er for småt til mig lige pt. men som jeg håber at komme til at bruge igen. Optimismen længe leve! Og jeg kunne forestille at det nok var noget af det der ville blive valgt. Men måske skulle jeg tage imod tilbuddet en anden gang. Det kunne jo være et meget spændende eksperiment med sådan en sød og ivrig påklæderske 🧥👠👒.

To andre af pigerne (lidt yngre tvillingesøstre) vil gerne prøve ALT mit tøj, hvis det stod til dem. Og de er fuldstændig ligeglade med at tøjet (og skoene) er 50 numre for store til dem. Bare tingene har nogle fine og flotte farver, så er størrelsen underordnet 👕👖.

Den ældste pige på 13 år er til gengæld snart ved at kunne passe nogle få af mine ting. Og hun er allerede begyndt at kigge på tøjet på en anden måde. Om der er noget hun kan bruge. Hun har overtaget et par ting og er ret kreativ i måden at bruge det og sætte det sammen på 👚. Igennem årene har jeg gemt nogle bælter, som jeg har købt i især Paris og London. Se nedenstående to bælter. Dem kan jeg desværre ikke passe mere. Jeg tror, at de er krympet inde i mit klædeskab 😆. Så de har nu skiftet ejere til min datter og mit barnebarn.

Så MORMORSwalkIN er vist en rammende betegnelse for bloggen.

105 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page