top of page
 • Forfatters billedeLene Kirkegaard

De store børnebørn


De to ældste af vores børnebørn på 13-14 år har lige været på ferie hos os. De havde ønsket at komme på ferie hos os - kun de to. SÅ hyggeligt - og dejligt at de gider. Der har været gode snakke om mangt og meget - og masser af grin. Og der var bestemt ingen risiko for at de gik sultne i seng. Eller rettere sagt - de havde alle dagene en glubende appetit. Det hjælper sikkert også, at vi planlagde menuerne sammen med dem.

Som dagene gik opgraderede de hinanden til at være bonuskusiner. Og så søde og betænksomme de bare var overfor hinanden og os, blev vi to voksne også tildelt bonustitler som hhv. bonusmormor og bonusmorfar 👵🏻👴🏻. Det var skønne ekstra titler at få tildelt!

En af dagene kørte vi til Hjerl Hede. Lige et sted for sådan et par store piger. De havde aldrig været der før, så det var nyt for dem. Det var kun os to gamle, der havde været der før.

I 2017 var der over 73.000 besøgende på Hjerl Hede. Det var ren nostalgi og ren hygge at gå rundt der. Og vejret var med os - ca 20 grader, sol, ingen blæst og ingen regn.

Hjerl Hede er et frilandsmuseum. Det blev grundlagt i 1930, og ligger ved Vinderup - dvs. mellem Skive, Struer og Holstebro. Frilandsmuseet viser hvordan en typisk dansk landsby udviklede sig fra år 1500 til ca. år 1900.

På pigernes opfordring var vi også inde at kigge i MORMORSwalkIN. Tænke sig at de gider kigge på mit tøj. Det er jeg da ret beæret over. Jeg må jo være tudsegammel i deres øjne. Men de er jo så store, at de nok nøjes med at tænke det👵🏻 he he. I hvert fald var der stor interesse fra deres side, og der blev kigget tøj og snakket, og ind imellem stillet knivskarpe spørgsmål.

Spørgsmål:

 1. Bruger du alt dit tøj?

 2. Kan du passe alt dit tøj?

 3. Er tøjet aldrig for stort til dine giner?

 4. Hvor har du glashovedet fra?

 5. Og dukken?

Svar:

 1. Ja 😊

 2. Det meste (ca. 95%) - men ginerne kan passe det hele 😉

 3. Jo - så bruger jeg tøjklemmer

 4. Købt secondhand i Ålbæk

 5. Købt secondhand i Aarhus

Den hvide kjole med den blå cardigan på ginen er det samme sæt som det jeg havde på kiggende ud over søen på Hjerl Hede (det første billede). Cardiganen er også vist på ginen over en blå kjole i samme kvalitet og farve. Begge fra Mads Nørgaard på Strøget. Den hvide kjole er fra Henri Lloyd.

Den blomstrede cardigan er fra Karen Millen - og flere år gammel. Den blå- og hvidnistrede kjole er fra Henri Lloyd.

154 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page