top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Fascination af det unikke


Det er stadigvæk sommer. I dag med en stærk kuling fra vest syd/vest. Varmen er blevet mere tålelig og til at holde ud. Den startede i maj, hvor vi var i Italien, og varmen har stort set været aktiv lige siden.

Det får mig til at tænke på Verona, som jeg har besøgt flere gange. Amfiteatret, Arena di Verona, ligger midt i byen. Der opføres opera gennem hele sommeren - næsten uanset vejr og vind.

Jeg har været i Operaen og set hhv. Aida og Carmen. Ikke fordi jeg har været særlig opera-interesseret, men det var nu begge gange en stemningsfuld og smuk oplevelse.

Første gang var i midten af 1980'erne, hvor min svigermor og jeg rejste med Berlingske, som arrangerede en én dags tur med fly fra København en tidlig morgen til Verona. Rejsen var incl. fly, bus, frokost i Verona, og operaen Aida i det åbne Amfiteater. Perfekt vejr og heldigvis ingen regn. Efter oplevelserne i operaen gik bussen til lufthavnen, og vi fløj hjem ved midnatstide. Ankom til Københavns Lufthavn midt om natten - og vi hastede videre over i indenrigsafdelingen. Flyet til Karup gik tidligt næste morgen. Nøj - hvor var vi trætte. Vi kunne slet ikke holde os vågne, men vi var for nærige til at betale for en overnatning på få timer. Så vi sov på bænkene i indenrigsafdelingen. Alt imens hele vores bagage med penge, pas og nye indkøb stod ved siden af. Det gik heldigvis godt, og alt var intakt, da vi vågnede.

Anden gang var i starten af 1990'erne, hvor vi som familie var kørt til Italien, og boede nogle dage i Verona. Børnene har været ca. 13 og 15 år. Der var min datter og jeg inde at se Carmen, mens "drengene" hyggede sig i byen eller på hotellet. De havde ikke lyst til at gå med i teatret. Ligeledes perfekt vejr og en stor oplevelse. Dog udvandrede vi i pausen ved midnatstide - hvilket mange andre også gjorde. Dels var vi mættet af oplevelsen, og dels havde vi ømme numser og trætte ben af at sidde på de stentrapper (ganske vist på en pude), men uden ret meget mulighed for at bevæge os.

I maj måned i år blev det ikke til opera, men der er nu også meget andet godt at tage sig til i Verona. Desuden var vi der kun én dag (dvs. nogle timer) i vel ca. 28 graders varme. Foruden lækker italiensk frokost var der tid til at kigge på byen. Et af attraktionerne er den meget berømte scene, hvor Julie står på en balkon og venter på sin Romeo. Og så var der også Amfiteatret - som vi dog sprang over. I stedet valgte vi at kigge på den smukke arkitektur og shoppegaderne. Det koster heldigvis gratis at kigge.

Der var mange butikker, men jeg har lyst til at fremhæve nedenstående to:

  1. Zara er en spanskejet kæde af tøjbutikker. Den blev grundlagt i 1975. Det er ikke dyrt tøj. Kvaliteten er rimelig okay, når man tænker på prisen. De har nogle smarte designs, men da det er et spansk tøjmærke (og de spanske unge kvinder er rene nipsting), så er tøjet meget lille i størrelserne.

  2. Troldekugler - kendt i udlandet som Trollbeads har eksisteret siden 1976. Det er en dansk smykkeproducent med en verdensomspændende distribution af firmaets originale smykkekoncept. De laver bl.a. glaskugler, og da jeg jo er ret fascineret af glas, så var jeg lige derinde og få lidt inspiration.

Overalt hvor jeg befinder mig føler jeg mig draget af det unikke, det smukke, det specielle, det anderledes og det fuldstændig outrerede. Alle disse ting findes jo som bekendt alle steder!

Glaskugler i lædersnor eller i en kæde kan varieres i det uendelige.

110 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page