top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

The art of dressing / tidløs og original stil


Jeg sidder og bladrer i bogen The Art of Dressing. Den er smækfyldt med farve- og sort/hvide fotos samt tegninger. Tøjet er ovre i den ekstravagante stilart, og der er skruet op for charmen.

Foruden tøjet er der masser af sjove hatte, sko og smykker. Især hattene er sjove, men om jeg selv ville tage én på, er det store spørgsmål. Jeg har vist ikke et hattehoved. Hatte er vi i det hele taget ikke så gode til at bruge her i DK, medmindre det blæser eller er koldt. Og så er det sjældent, at det er en smuk, sjov eller særlig interessant hat. Uanset om det er noget vi kvinder normalt går med eller ej, så er det en inspirerende bog der rykker lidt. Og ikke mindst - den viser drømme. 

Stilikonet og forfatteren til bogen, Tziporah Salamon, viser billeder af stilfulde kreative og berømte ældre kvinder af i dag. Vi ser nogle af deres outfits, og Tziporah Salamon giver praktiske tips om, hvordan vi sammensætter smukt tøj. Bogen er på 240 sider - en blanding af fotos, tegninger, store tekster som appetitvækkere, information og fortællinger. 

Tziporah Salamon er selv et berømt modeikon. Hun har på Instagram ca. 29.600 følgere. Hun fotograferes regelmæssigt til New York Pressen, og underviser i stil og kunsten at klæde sig med titlen "The Dressing Art". Hun vises i bogen og dokumentarfilmen Advanced Style og i Lanvins reklamekampagner. Advanced Style har jeg tidligere skrevet om her på bloggen. Hun vises desuden jævnligt i sit one-woman show, "My Life's Fabric", en sartorial visuel selvbiografi.

På YouTube ligger der desuden små videoklip med hende. Jeg har udvalgt én, hvor hun fortæller lidt om sig selv og sin baggrund, og viser sjove outfits med sine elskede hatte og sko: Advanced Style: Tziporah Salamon.

Som jeg fortalte i mit sidste blogindlæg, skrev jeg i starten af september til forlaget Rizzoli International Publications og bad om tilladelse til at bruge et par af billederne til mit blogindlæg. Dvs tilladelse til at tage billeder med min egen telefon eller kamera, da jeg jo er den lykkelige ejer af bogen. Faktisk var jeg næsten ved at opgive at få svar. Men der kom endelig svar forleden dag. Tænke sig - de vedhæftede 91 knivskarpe fotos incl. coverbilledet. Det var da helt utroligt! Ud af dem må jeg dog kun offentliggøre seks billeder. Godtnok flere end jeg havde regnet med at bruge. Men det er da ekstremt svært at vælge, når der pludselig er SÅ mange virkelig gode billeder at vælge imellem.

Tziporah Salamon lærer kvinder at være smarte uden at bruge en formue på det. For hende er det at dresse sig op og det at klæde sig på forbundet med glæde, leg og kreativitet. Det er jeg helt enig med hende i. Det er stor livskvalitet for mig. 

Bogen udkom sidste år i marts. Jeg har dog først stiftet bekendskab med den for et par måneder siden. Men den kan sagtens læses og kigges i alligevel - uanset udgivelsesdato. Det er nemlig altsammen tidløst, unikt og originalt, som kan give idéer til sjove outfits. Nogle af idéerne går lige til grænsen eller derover.

Men pyt - hellere være en sjov original end en kedelig kopi 😘👵🏻. 

Beatrix Ost (hende med den grønne nederdel) er ligeledes vist i bogen. Hun er kunstner og har ca. 52.200 følgere på Instagram. Der batter mine ca. 272 følgere på Instagram ikke ret meget .... 😅. 

Dette blogindlæg er IKKE sponsoreret! Jeg havde bare lyst til at skrive om bogen, da den har så mange smukke billeder!

101 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page