top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Samlermaniens glæder


Jeg læste forleden en artikel i ugebladet SØNDAG (nr. 20-2017) om samlermani. Den gjorde dybt indtryk på mig! Så meget at jeg måtte ud i papirkurven og fiske bladet op - og læse artiklen igen. Jeg kunne nemlig nikke genkendende til meget af det der stod i artiklen. Jeg er selv en samler. Min samlermani begrænser sig primært til tøj og accessories (og i ny og næ lidt glasting). Jeg elsker lækkert tøj og smukt tilbehør. Min glæde ved at samle er lige så stille taget til gennem årene og blevet til samlermani. Så det er rart at læse, at jeg ikke er den eneste der er 'ramt at det'.

I artiklen var der én, der samlede på kønne kander i alle farver, faconer og mønstre. Andre samlede på tema-krus, øl-oplukkere, legetøjsbiler, dukker, sabler og receptkuverter. Flere af samlerne fyldte op med deres ting i hele huset. En af samlerne, som fyldte alle hylder og vægge med øloplukkere i lejligheden, fik et ultimatum fra konen: "Det er samlingen eller mig! Han valgte øloplukkerne".

Jeg har tidligere set udsendelser i TV, hvor samlermanien har udviklet sig sygeligt. Og hvor samlerne gemmer alt muligt ragelse. Intet bliver smidt ud. Efterhånden kan de hverken komme i seng for bare skidt og skrald og ej heller kigge ud af vinduerne. Så grelt er det dog ikke hos os. Der er stadig frit udsyn fra alle vinduer til ukrudtet i haven. Og vi kan stadig let og elegant komme ind ad dørene. Og sådan skulle det jo gerne blive ved med!

I TV så jeg for nylig en mand, der samlede på brandmandshjelme. Han havde et helt rum til dem, for der var mange hjelme. Mener, at han havde en aftale med konen om ikke at fylde hele huset ud med dem. Hvilket jeg godt forstår!

Jeg kan nemlig godt lide at have en vis orden, selvom jeg også kan rode gevaldigt ind i mellem. Især hvis jeg er i gang med at fotografere, flytte rundt med etablisementet eller 'ramt af dovenskab'.

Min samlermani begrænser sig til kun at fylde i mit ca. 12 kvm walkin closet. Og der bliver sorteret og ryddet ud med jævne mellemrum. Tænker jeg og pudser min glorie veltilfreds i nogle sekunder, og synes at jeg bare er så helt vild go' 🙄.

Indtil jeg kommer i tanke om et par fyldte dobbeltskabe med hylder og bøjlestænger i mellemgangen. Men jeg er heldigvis ikke nået ind i hverken stue, køkken, kontor og værelser med min samlermani. Det sker så heller ikke på noget tidspunkt. Inden da vil jeg helt sikkert få en briefing fra "manden i huset". I bund og grund kan jeg også bedst lide en vis orden. Men det kan da til tider være svært at holde, når der er en lind strøm af tøj, der sniger sig ind i huset.

Min nye undskyldning for at samle er, at jeg kan vise det på bloggen! He he! Skønt med gode undskyldninger!

Den mørkeblå kjolejakke og den turkisgrønne top er købt i Bruxelles for et par uger siden. Jeg gav 29 Euro for kjolejakken og 6 Euro for den turkisgrønne top. Kvaliteten virker okay til prisen. De hvide strukturmønstrede Wolford leggings er ca. 2-3 år gamle.

Jeg klæder mig ikke på for andres skyld. Jeg klæder mig kun på for min egen skyld. Forsøger hele tiden at finde nye muligheder for mix af farver, mønstre og designs.

164 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page