top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Fra slips til tørklæde

YES! Mit slipsetørklæde er endelig blevet færdigt. Det har taget laaaang tid. Af den simple grund, at jeg ikke har syet på det. Det har bare ligget og ventet på mig indtil for et par uger siden, hvor det blev fundet frem igen. Det sidste sting blev taget i aftes. Derefter blev strygejernet fundet frem, så den kunne blive fin. Det er dog blevet en anelse skæv, men ses ikke i brug.


Slipsetørklædet er praktisk og har mange anvendelsesmuligheder. Og så er det dejligt blødt at have på.


Slipsene er dels slips fra min afdøde mand, der gik bort i 1999. Dels er det genbrug fra diverse markeder og genbrugsbutikker. I mange år har jeg samlet på slips uden at vide, hvad jeg skulle bruge dem til. Det er da nok en lille smule tosset, men min hjerne er nok ret kringlet på nogle punkter. Jeg har altid været fascineret af smukke ting. Og mange slips er lavet af utrolig smukke stoffer.

Wikipedia skriver bl.a. om slips: "Slipset er et aflangt stykke stof, der bindes om halsen om skjortekraven i en knude. Det franske kongehus var de første europære, der adopterede kravatten/kroaten til sig, da en gruppe kroatiske soldater kom til Frankrig som lejesoldater". Læs evt. mere om slips på Wikipedia. Det er faktisk ret interessant!

Hvis det har givet dig blod på tanden til selv at lave noget af slips, og du søger inspiration, så gå ind på Pinterest. Der er ekstremt meget at kigge på.


I mit næste blogindlæg vil jeg vise hvad jeg har af slips i mine gemmer. Der er MEGET skal jeg hilse og sige. Jeg er tilbage her på bloggen indenfor ca. 10 dage. I den mellemliggende tid er jeg aktiv på Instagram og det virkelige liv udenfor de sociale medier

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page