top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Besøg på Koldinghus - kongernes samling


Sidste år havde jeg store planer om at besøge Koldinghus. En særudstilling om den danske kongerække lød yderst tillokkende. Det var Jim Lyngvild der havde genfortolket kongerækken på sin egen fantastiske måde, og dermed givet nyt liv til tidligere konger og dronninger gennem tiden. Alt det nåede jeg desværre ikke, da Corona gjorde sit kedelige indtog.


Heldigvis står Koldinghus der stadigvæk i al sin pragt og vælde. Og det i sig selv er et besøg værd. Så i oktober i år besøgte min veninde Hanne og jeg slottet. Det var faktisk en stor og ret så interessant oplevelse. Jim Lyngvild var der ganske vist ikke mere. Istedet var dronning Margrethe rykket ind med alle sine smukke broderier. I mine yngre dage har jeg aldrig været så vild med broderier. Syntes at det var både kedeligt, kikset og ikke mindst meget umoderne. Men må jo erkende, at jeg næsten er blevet omvendt. I den rette kontekst/sammenhæng, så kan broderier virkelig noget, og da i hvert fald hvis man bor på et stort slot! Det er vi jo mange der ikke gør - og mindre kan også noget. Så - hvem ved - måske kommer der broderier her hos mig - engang. Jeg har efterhånden lært, at man skal "ALDRIG sige ALDRIG".

Det var nogle utrolig smukke broderier dronningen havde kreeret. Hun har været meget flittig med nålen.

Nedenstående video er et view på 360 grader og med kig til flere niveauer og den smukke arkitektur:

Udvalgte links til min hjemmeside:

ARKIV af mine BLOGINDLÆG: www.mormorswalkin.dk/artikel-arkiv


Prøv at tage et kig i slideshowet herunder:

Det var så Koldinghus, og især dronningens broderier jeg satte fokus på denne gang. Hvis du vil læse mere om Koldinghus, så er der masser af læsestof på deres hjemmeside, som jeg selvfølgelig har linket til flere steder.

Jeg glæder mig til at være tilbage på bloggen i december med et blogindlæg fra CLAY Keramikmuseum.

81 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page