top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

De store modehuse kan stadig inspirere

Opdateret: 9. feb. 2020

Tøj fra diverse modehuse er spændende at tjekke ud. Der kan der virkelig hentes gode ideer. Selv det grimme og outrererede kan give inspiration eller en drejning til noget nyt og spændende.


Fælles for modehusene Balmain, Chanel, Dior, Hermés, Louis Vuitton, Saint Laurent er, at ALLE deres kreationer ligger i den MEGET dyre ende rent prismæssigt. Men det er også (uden at overdrive) lækre sager. Det inspirerer mig ofte til at sammensætte et outfit på en ny og anderledes måde! For mit eget vedkommende går jeg ofte bare på jagt i mit eget klædeskab og arbejder ud fra den inspiration, der er kommet til mig. For jeg kunne aldrig nogensinde finde på at købe en bluse eller andet til 10.000, 25.000 kr. eller mere. Men det koster ikke noget at kigge - og måske endda blive inspireret til noget spændende, der ikke koster spidsen af en jetjager.


Jeg inspireres desuden meget af farver. Farver er en go' opfindelse - især når man er kommet op i alderen. Tern, striber, blomstret - ja - alle mulige mønstre passer også fint og liver gevaldigt op - enten mønster-mixet eller mixet til det ensfarvede. Beige og grå farver holder jeg mig derimod langt fra. Disse farver gør sjældent noget godt for udseendet for os ældre, som er gået hen og blevet gråhårede og lyse i huden. Et farverigt tørklæde kan dog gøre underværker.


"Man skal turde noget rent påklædningsmæssigt".


Det har Lotte Freddie udtalt på DR Kultur I hælene på modeikonet Lotte Freddie, som består af tre afsnit. Det vil jeg give hende fuldstændig ret i. Hun kom med mange guldkorn. Jeg har fulgt Lotte Freddie i rigtig mange år - faktisk siden jeg var helt ung. Spændende og flot kvinde - og ikke mindst en stor inspirator. Hun arbejder stadig for fuld skrue, og er heller ikke bleg for at kravle op på en stige og rense tagrender. Det synes jeg er mega sejt!! Det er sikkert også med til at hun holder sig så godt både fysisk og mentalt.


DR Kultur skriver:

"Lotte Freddie er et ikon i dansk mode. Hun har arbejdet i modebranchen i mere end 65 år, først som model og siden som modejournalist. I dag er hun 84 år og arbejder stadig som freelancejournalist og rejser verden rundt i høje hæle".

På min Pinterest profil ligger der i tusindvis af fotos indenfor bl.a. mode. Også det fuldstændig outrerede og absurde er vist der. Desuden ligger der fotos indenfor andre modehuse, såsom Burberry, Kenzo, Lacroix m.fl. Danske modefirmaer er der også. De sidste nye 50 fotos er altid vist her på min hjemmeside/blog under Portfolio i menuen Pinterest fotos. Det vil sige, at der hele tiden er et flow af fotos der. Så når jeg pinner nye fotos på Pinterest, så kommer der nye ind på min hjemmeside/blog, og de ældste fotos ryger automatisk ud.

INFO: Jeg har jo bøvlet noget med bloggen. Og platformen Wix skriver at de hele tiden arbejder på, at forbedre og opdatere. Og nu ser det nye kommentarsystem sandelig ud til at virke. Så fremover skal man (kun første gang) logge sig ind, hvis man vil skrive en kommentar på min blog. Desværre er alle mine kommentarer gennem min bloggertid stadig ikke dukket op.


På Bloglovin' har jeg stadig udfordringer. Mine blogindlæg plejer automatisk at deles derover, men det gør de IKKE mere. Jeg har forsøgt alt muligt - endda også skrevet to gange til Bloglovin'. Men har intet hørt fra dem. Gode ideer modtages derfor gerne!


Ønsker alle en god weekend.


232 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page