top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

En folkepensionists tanker


I dag har vi den 1. august - igen igen!. Dagen er en mærkedag for mig på flere måder. Sådan har det været i mange år.


Den 1. august 1999 mistede jeg min mand (børnens far) gennem 23 år. Det var en stor sorg og en svær periode der fulgte. Som tiden gik kom børnene og jeg på benene igen. Livet går jo heldigvis videre, og der kommer nye oplevelser og nye venskaber.


Den 1. august 2004 blev mit første barnebarn en måned gammel.


Den 1. august 2017 blev jeg efterlønner. Det er også den dag jeg åbnede bloggen MORMORSwalkIN. Jeg må sige, at det var MEGET grænseoverskridende at starte den op. Selvom jeg havde opbakning fra både familie og venner, så var der ikke udelt begejstring alle steder, da jeg begyndte at berette om mine kommende planer. I bund og grund tror jeg, at det var pga. uvidenhed, og at ikke alle kendte noget til bloggerverdenen. Det gjorde jeg egentlig heller ikke selv for bare 7-8 år siden.


Opstarten af blog og hjemmeside har været en blanding af op- og nedture, glæde, frustration og udfordringer. Især det at lære programmet WIX at kende, og få bloggen/hjemmesiden bygget op. Jeg har ganske vist i mit job været vant til at arbejde ved computeren, men det her var fuldstændig nyt og noget ganske andet for mig at oprette en blog og lave hjemmesider. Med stædighed, support fra Wix og min svigersøn, så lykkedes det jo heldigvis til sidst efter flere måneders hjernevridning. Det at oprette en blog/hjemmeside på få minutter, som der står skrevet flere steder på nettet - det tror jeg simpelthen ikke på! Og jeg kender efterhånden mange bloggere. Ingen af dem har syntes, at det var "peace of cake" - som man siger - at oprette en blog!


Jeg opdager ind imellem ting der ikke fungerer på min blog/hjemmeside. Det er primært links m.m., der pludselig ikke er aktive mere. Det er voldsomt irriterende, og jeg forsøger jævnligt at rette op på fejl og mangler. Desuden dur kommentarfeltet på bloggen ikke, og har ikke gjort i lang tid. Jeg afventer at WIX platformen hjælper. På trods af alle mulige forskellige og mærkelige udfordringer, så har bloggeriet vist sig at være et godt og interessant tiltag. Håber da også, at det har holdt lidt ekstra liv i nogle af mine grå hjerneceller. Det har i hvert fald været en fantastisk rejse, og rejsen er heldigvis ikke slut endnu. Jeg er slet ikke parat til at slutte "eventyret" endnu. Selvom jeg er 67 år, så er jeg stadig indeni ikke en dag over 45 år - nogle gange endda yngre. Kun i sjældne tilfælde er jeg over 90 år.


Det er indtil videre blevet til 236 blogindlæg og pt. 19 emnesider på hjemmesiden. Desuden en masse sjove oplevelser (som jeg ikke ville have haft, hvis bloggen ikke havde eksisteret). Deriblandt kontakt, opbakning og feedback med/til andre bloggere, instagrammere og andet godtfolk i Danmark og resten af verden, diverse medier, såsom Politiken, Ugebladet Søndag, Hendes Verden, TV MIDTVEST, TV2 Nyhederne, DR1-Seniormagasinet. Det er guld værd og medvirkende til ekstra livskvalitet og glæde.

Den 1. august i år er også første måned hvor jeg har ret til at modtage folkepension. Jeg rundede nemlig 67 år for ca. 3 uger siden. Jeg er glad og taknemmelig for mine 67 år og på ingen måde ked af min alder. Livet er skønt og bliver forhåbentlig ikke så meget anderledes end det har været de sidste 5 år.


Med mine 67 år kan jeg sige til jer der er yngre: Husk at nyde livet - gerne lidt hver dag! Brug ikke tid på at være bekymret for rynker, grå hår og deller. De modne år, sølvsegmentet, det grå guld, og hvad vi ellers bliver kaldt har en bagage med gode sager og masser af livserfaring.


Mine blogindlæg publiceres med længere tidsinterval end tidligere, hvor jeg lavede et ugentligt blogindlæg. Sædvanligvis går der nu efterhånden ca. 2 uger mellem hvert blogindlæg. Det gør der pga. at det passer bedre ind i mit liv, som også er fyldt med så mange andre ting. Nye hobbies er kommet til under coronaen, såsom strik, hækling og lydbøger. Dagene flyver afsted, og jeg kan næsten ikke følge med. Og jeg vil bare ikke stresse - og da slet ikke som nyudklækket PHD = Pensionist Hele Dagen.


Udvalgte links til min hjemmeside:


Jeg er tilbage om ca. 2 uger med et nyt blogindlæg.178 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentare


bottom of page