top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Lær at mosaikhækle - trin for trin 🧶

Mosaikhækling er en anderledes måde at hækle på. For at kunne mestre kunsten at mosaikhækle, så skal du have erfaring i at hækle luftmasker, fastmasker og stangmasker. Hvis du mestrer disse ting, så er du godt på vej. Der er nemlig kun ganske få ekstra teknikker at lære.


Jeg har lavet en opskrift/et mønster på et mosaikhæklet halstørklæde. I den er der en udførlig beskrivelse på, hvordan du hækler et tørklæde. Det er min første opskrift og måske også min sidste - hvem ved 🤗. Det vil tiden vise. Jeg har valgt at lave et meget enkelt et af slagsen, hvor der forhåbentlig ikke er så mange muligheder for at lave fejl.

For at minimere eventuelle fejl og mangler, så er opskriften gennemtestet af en anden erfaren mosaikhækler. Ligeledes er der læst korrektur på opskriften af én der selv designer opskrifter.

Min opskrift, som jeg har valgt at kalde MAGISK HÆKLING, bliver snarest lagt sådan, at den permanent mormorswalkin's Facebook og Instagram kan købes. Send en PB til mig, hvis du ønsker at købe en online opskrift (PDF fil).


Af opskriften kan der også laves andre projekter, f.eks plaids, sjaler, barnevognstæpper og håndklæder. Dette grønne tørklæde har jeg valgt at lave af nogle af mine rester - i forskellige garnkvaliteter.

På sigt (om ikke så længe) bliver der lagt en dansk og engelsk udgave på Ravelry, hvor opskriften også kan købes fra.


Ravelry.com er et globalt og socialt netværk på engelsk. Det er et eldorado for alle med interesse for strikning, hækling, vævning, filtning og garnfremstilling. Det er der hvor jeg gennem tiden har købt mine mosaikhækleopskrifter. Man skal oprette en profil derinde for at blive en del af netværket og/eller købe.

Det var alt for denne gang. Hvis du ønsker at købe en online opskrift af tørklædet (PDF fil) , så send mig gerne en PB, så klarer vi det over MobilePay. Opskriften koster 25 kr.

Dejlig solskinsdag herfra MORMORSwalkIN

73 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page