top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Mosaikhækling og idé til genbrug


Der har været gang i hæklenålen, igen-igen. Stadigvæk mosaikhækling! Denne gang er det blevet til et skotsk tørklæde og en lille foret pung. Begge projekter er lavet i kæmmet merceriseret garn (Hæklegarn nr. 5 fra Hjertegarn). Lige netop den type garn bruges hovedsageligt til lyseduge, dækkeservietter, mundservietter og håndklæder.


For at fuldende "værkerne", så har jeg sat mit eget logo på.

Nedenstående kosmetikpung har set bedre dage. Så nu har den været under saksen. Jeg har fjernet det yderste mønstrede stof og beholdt lynlås og foer. Efter at pungen er hæklet færdig, så har jeg syet foret i i hånden. HANDMADE by me! Men, men, men, - det er faktisk slet ikke nødvendigt at fore den. Det bestemmer man selv. Jeg er ikke sikker på at at jeg vil gøre ved den næste jeg skal lave. Et stykke læder i pink (fra gemmerne) har jeg klippet i et aflangt stykke og sat i lynlåsen.

Opskriften på det skotske tørklæde og pungen har jeg fra en islandsk kvinde ved navn Tinna Thórudóttir. Jeg har nævnt hende ved tidligere lejligheder. Hun laver mange forskellige mønstre, som kan købes på bl.a. Ravelry.com.


VIGTIGT: Hendes opskrifter er primært på engelsk, tysk, fransk m.fl. - lige bortset fra Havana Afghan, som udover at ligge på forskellige sprog også er på dansk. Det er en rigtig god begynder, da man der får erhvervet en del basisviden.


Ravelry.com er et gratis socialt netværk på engelsk for folk, der strikker, hækler, væver, filter og designer. Jeg har selv en profil derinde - i tilfælde af hvis jeg har behov for at blive inspireret af et eller andet.

Tak for denne gang. Håber at der var noget der kunne inspirere dig.

Jeg er tilbage om ca. tre uger igen med et nyt blogindlæg.

104 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page