top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Mosaikhæklingens verden

Jeg er blevet ret bidt af mosaikhækling efter at én af mine søde veninder fremviste det ene smukke og lækre mosaikprojekt efter det andet. Jeg blev næsten grøn af misundelse. Det var virkelig svært at stå for, så jeg måtte jo lige prøve denne hækleteknik. Og så var jeg bare solgt!! Resultatet er nu, at jeg er blevet ganske afhængig af både hæklenål og garn, og har en lille smule svært ved at lægge det fra mig.


Mosaikhækling er en blanding af luftmasker, fastmasker, stangmasker og kædemasker. Hvis disse masker sidder på rygraden, så er det næsten"peace of cake", som man siger, at mosaikhækle.


Mit sjal/plaid er lavet i merinould af primært garnrester. Jeg havde en del garn liggende fra tidligere projekter. Det er en god ide at bruge to (eller flere) forskellige farver garn. Ellers kan det være svært at se mønstret. Jeg vil tro at næsten alt garn kan bruges.


Der hækles udelukkende fra forsiden, dvs fra højre mod venstre. Ved slutningen af hver række klippes garnet over, og der begyndes forfra på en ny række med en anden farve.


Jeg har brugt hæklenål nr. 4,5 til mit hækleprojekt. Til kanten brugte jeg hæklenål nr. 3, da jeg ikke havde en 3,5 på lager. Men alle hæklenåle kan bruges. Det er bare med at prøve sig frem.


Mit sjal/plaid er sammensat af syv forskellige mosaikmønstre. Simpelthen for at blive klogere på de forskellige teknikker. Men man kan jo sagtens nøjes med et udvælge et enkelt mønster.


Jeg startede med nedenstående testprøve fra en islandsk kvinde Tinna Thorudottir Thorvaldar - Beginners Guide to Mosaic Crochet - The Basics. I videoen viser Tinna hvordan man gør.

Når mosaikmønstret er færdighæklet, så klippes enderne kortere, medmindre der vælges frynser. Så kan de snoes på en speciel måde.

På nedenstående bakkeserviet i bomuld har jeg lavet en dobbelt kant rundt omkring. Tinna Thorudottir Thorvaldar - Beginners Guide to Mosaic Crochet - The Double Border viser hvordan man laver en dobbelt kant. Det er samme kant som jeg har lavet i mit nye sjal/plaid.

Nedenstående billeder og videoer viser lidt af arbejdet samt mit færdige resultat.

PS: Dette er IKKE et sponsoret indlæg - kun min egen begejstring for lige denne her specielle teknik! Jeg vil tro, at der findes andre måder at mosaikhækle på. Nettet, biblioteker og boghandlere bugner jo med alskens viden og kreative projekter. Så det er bare med at komme i gang.


Jeg er tilbage igen om ca. 3 uger med et nyt blogindlæg.

242 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page