top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

T-shirten fra vores ungdom


Da jeg var ung i 1970'erne blev der flittigt brugt t-shirts med rullekrave og rund hals - og med lange og korte ærmer. Det var nok dengang mit behov for at samle til huse startede i det små.


Efter at have færdiggjort Handelsskolen startede jeg i lære i en tøjbutik. Det var et par lærerige år jeg havde der. T-shirts'ene var af mærket Elle. Der har sikkert også været andre mærker, men dem har jeg lykkeligt glemt.


Nederst i blogindlægget er der et ungdomsbillede af mig med en pink t-shirt på. Jeg har været næsten 19 år. Det er ca. 48 år siden. Ja - det er store tal der bliver regnet med efterhånden. Og sådan er det jo. Siden dengang er der kommet både rynker, deller, ekstra kilo og grå hår til. Det er tidens tand, og ikke noget der gør mig deprimeret. Jeg er bare glad og taknemmelig for stadig at være her.

T-shirts bliver heldigvis stadig produceret i alle mulige versioner og kvaliteter. Det er skønt - for det er en hulens god opfindelse. I en periode brugte jeg en del Only t-shirts. Men de sidste mange år er min favorit t-shirt fra Mads Nørgaard (også kaldet 101 t-shirt). Kvaliteten er lækker og blød, og syningen er pæn.

Mads Nørgaards producering af 101 t-shirts går helt tilbage til 1967. Der designede Jørgen Nørgaard den klassiske t-shirt, som siden da er blevet produceret hvert år med nye farver. T-shirten er i 100% bomuld, strikket og syet i Danmark (iflg deres hjemmeside). De er i onesize størrelse i to forskellige længder, og i både ensfarvet og stribet.

Nedenstående tre t-shirts er Mads Nørgaard - undtagen den blå/hvide stribede, som er et ukendt mærke - købt i en genbrugsbutik for lang tid siden. Ligeledes den grønne, som ses i det andet billedgalleri

Udvalgte links til min hjemmeside:

Billedet er taget på Rhodos. Jeg var næsten 19 år. T-shirten ses her med rullekrave.

T-shirts kan bruges til det hele. Om det så er forvaskede cowboy- eller skindbukser på bytur eller en plisseret nederdel en aften sammen med familie og venner - eller på restaurant.

Blogindlægget er IKKE sponsoreret. Det er udelukkende min egen lille begejstring.


Grundet Corona har der været lidt forsinkelse på dette blogindlæg. Jeg har ikke været særlig syg af Corona, men energien har manglet.


Jeg er tilbage her på bloggen om ca. 2 uger.

103 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page