top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Vintage - mode og magi

Opdateret: 7. apr. 2020


Vintagetøj har en historie, der går langt tilbage i tiden. Vintage er bæredygtigt kvalitetstøj fra 1920 til 1980. Der findes efterhånden en del vintagebutikker - både i Danmark og resten af verden. Loppemarkeder og genbrugsbutikker ligger også tit inde med vintagetøj. Det er altid spændende at gå på jagt i butikkerne. For måske er der noget "guld" at hente.


Mange kvinder elsker at skille sig ud og iklæde sig noget unikt og anderledes. Jeg selv er ingen undtagelse, og mikser jo så at sige alt på kryds og tværs. Det har jeg faktisk altid gjort. Også inden det blev moderne.


Mange vintagebutikker sælger også sko, hatte, smykker og tasker - og møbler m.m.


Min datter har fire vintagekjoler, som har været i familiens eje i mere end 50 år. Fælles for dem alle er, at de er i smukke og holdbare kvaliteter. Den gule kjole er fra midten af 1960'erne, hvor farmor/oldemor havde den på til sit eget sølvbryllup. Da farmor/oldemor døde som næsten 99 årig i sommeren 2016 gik den i arv til min datter. Og efterfølgende er den blevet syet om og brugt ved flere festlige anledninger. De andre kjoler er også ca. 50-60 år gamle. Modellen er mit ældste barnebarn.

Ved at surfe på nettet faldt jeg over nedentående bog om vintage. I første omgang har jeg lånt bogen på biblioteket, og har fået den forlænget i et par omgange, da jeg vist heller ikke kan aflevere den. Biblioteket har jo lukket pga. Covid-19. Så indtil videre pynter den på min gallerihylde sammen med de andre modebøger. Selvfølgelig lige bortset fra når jeg læser og kigger i den. Og det sker ret ofte. Så jeg må se at få den købt til evigt eje.


Forfatteren Pia Storm til Vintage-bogen fortæller om tips og tricks til vintageuniverset. Det er spændende og hyggelig læsning - med mange lækre fotos!

Vintage - Sådan får du modehistorie, magi og mening i din garderobe:

Forlag: Gyldendal (www.gyldendal.dk)


Link til BØGER:


Link til ANDRE BLOGGERE


Link til ARKIV / BLOGINDLÆG:


Link til LAV NOGET KREATIVT:


Ha' det godt så længe - og god påske.


Nyt blogindlæg kommer her i påsken.339 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page