top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Vinsmagning i Valpolicella


Vinsmagning er altid forbundet med hygge på 1. klasse. Sådan føles det i hvert fald! Omgivelserne er tit smukke og der er en helt særlig stemning. Det var ingen undtagelse her i Valpolicella i Italien, hvor vi var i starten af maj.

Vi besøgte vingården Vaona, som er en familieejet vinproduktion, hvor det var konen, der viste rundt og fortalte om de forskellige vine. Det gjorde hun ganske godt selvom hun aldrig selv drak vin. Lidt pudsigt, at hun ikke havde lært det.

Hun fortalte også om områdets traditioner, og vi fik serveret smagsprøver på 5-6 forskellige vine. Dertil lokale specialiteter, såsom ost, pølse, brød og lækker kage.

Familiedynastiet bestod af et ægtepar i 40'erne, der havde fire børn. Desuden en sød svigermor og en glad hund. Manden og en teenagerdatter dukkede op og hilste på. Ligeledes svigermoderen, som havde bagt kage til os.

Vinområdet Valpolicella ligger i et kuperet landskab nord for Verona ved foden af Monte Lessini. Det vil sige i det nordøstlige Italien og øst for Gardasøen.

Vinområdet Valpolicella er provinsen med de mange kældre. Det betyder direkte oversat "dalen med de mange kældre". Der er fire dale med et helt specielt mikroklima. Det skaber ideelle vækstbetingelser for de klassiske druer fra området. Og i disse kældre ligger der vin "en masse". Vin der lagrer og bliver klar til at kunne sælges og drikkes.

Valpolicella er kendt for en god vinproduktion, men er også kendt for de kraftige, udsøgte og berømte Amarone della Valpolicella-vine.

De fleste af os vinsmagere var i løftet stemning, da vi forlod stedet og gik ind i bussen, der skulle fragte os tilbage til Limone. For man spytter da ikke vinen ud - var vi vist alle enige om. Når vi nu endelig var kommet 😀.

Vi fotograferede begge to - og det blev til lidt billeder fra eftermidddagen. Nedenstående vin købte vi med hjem. Det var den første vi smagte, og faktisk den jeg bedst kunne lide. Den var ikke særlig dyr (vistnok den billigste), men den smagte skønt.

Vinkælder .........🍷

Området var fyldt med de smukke vinstokke.

Her er et kort over stedet:

Jeg har IKKE modtaget sponsorater ved omtale af denne begivenhed!

79 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page