top of page
 • Forfatters billedeLene Kirkegaard

En stor by i en lille lækker indpakning


Vi ferierer jævnligt i Skagen - både forår, sommer, efterår og vinter. Det bliver til ca. 8-9 uger årligt. Så det er næsten som at komme hjem. Velkendt og hyggeligt er det hver gang.

Skagen er en stor by i en lille og lækker indpakning. Det er Danmarks nordligste by. Selvom den kun har lidt over 8.000 indbyggere (2018), og om sommeren mere end 50.000 indbyggere, så har den simpelthen meget af det som en storby også har (faktisk har jeg hørt, at der er ca. 80.000 indbyggere om sommeren, men har ikke kunnet finde beviser på det). Og desværre kan jeg ikke huske, hvem der fortalte det her i Skagen. Ak ja - den hukommelse!

Skagen er bl.a. kendt for Skagensmalerne, Anna og Michael Ancher og P.S. Krøyer. De har skabt flere mesterværker indenfor malerkunst, som kan ses på Skagens Museum.

Et besøg på Grenen er et must. Man kan enten gå der ud (eller tilbage) og/eller køre med Sandormen. Helt ude på spidsen mødes de to have, og man kan stå med det ene ben i Skagerak og det andet ben i Kattegat.

Livet på Skagen Havn er oplevelsesrigt og der er meget at kigge på - enten på gåben eller fra én af restauranterne. Her ligger der en blanding af meget store og mindre fiskerbåde og lystbåde/sejlskibe. Desuden ind i mellem de helt store krydstogtskibe. Der ligger forøvrigt også de karakteristiske fiskepakhuses røde træbygninger (designet og opført fra 1905-1907 af arkitekt Thorvald Bindesbøll).

Det er dejligt at gå rundt i Skagen By. Byen emmer at sjæl og atmosfære, og indeholder nok mere end mange tror. Ikke at forglemme alle de smukke gule huse og de lækre specialbutikker.

Og så er der selvfølgelig Den tilsandede kirke som Skagen også er kendt for. Det er rigtig mange år siden jeg har været ude og gense den, så måske skulle vi snart slå et smut forbi der også. Den ligger ca. fire kilometer sydvest for Skagens centrum i et plantage-område.

Desuden er der Skagen Festivalen én gang årligt, hvor der kommer ekstremt mange mennesker.

Gl. Skagen (også kaldet Højen) ligger ca. et par kilometer før man ankommer til Skagen. I Gl. Skagen er der primært hoteller, restauranter, sommerhuse, timeshare, ejerlejligheder og en velbesøgt iskiosk. Desuden er der en smuk hvid strand så langt øjet rækker.

Lille Skagen er en helt ny bydel, der er ved at tage form (ligger mellem Gl.Skagen og Skagen). Her er der et spændende byggeprojekt i gang med 85 lækre skagenshuse. Vi var inde at se dem i lørdags, hvor der var åbent hus.

Her er et lille udpluk af indpakningen:

 • Danmarks største fiskerihavn

 • Lystbådehavn

 • Krydstogtskibe

 • Flere strande

 • Museer og gallerier

 • Cafeer og restauranter

 • Hoteller og Bed & Breakfast

 • Campingpladser

 • Forskellige fødevarebutikker

 • Lækre slagter- og fiskebutilkker

 • Kædebutikker

 • Mange lækre specialbutikker

 • Turistbureau - guidede ture

 • Koncerter, livemusik og Skagen festival

 • Tog, bus og taxa

 • Læger, tandlæger og Apotek

 • Bibliotek, skole, kirker og politi

 • Turister hele året

Desuden er der:

 • En smuk natur og et helt speciel lys

 • Gule huse og flot arkitektur

 • Fiskepakhusenes røde træbygninger på Skagens havn

Jeg kunne fortælle MEGET MERE, men dette er et blogindlæg, som ikke er beregnet til de lange afhandlinger. I et andet blogindlæg kan jeg evt. på et tidspunkt dykke mere detaljeret ned i et bestemt emne vedr. Skagen! Ellers findes der masser af ekstra lekture på biblioteket, boghandlerne eller internettet. Jeg har fundet denne her guide: skagen-tourist.dk

Jeg har IKKE modtaget sponsorater ved omtale af denne by!

277 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page