top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Kunst og æstetik på Skagens Museum


Otte uger jævnt fordelt over hele året opholder vi os i Skagen. Og vi er flittige brugere af Skagens Museum. Det er nostalgisk, hyggeligt og smukt at gense den faste kunstudstilling. Og spændende at se hvilken særudstilling, de har at byde på - og hvilken kunstner det er.

Denne gang var det Johannes Wilhjelm (1868-1938) med en særudstilling Johannes Wilhjelm - fra Italien til Skagen. Han var i sin tid en del af kredsen af yngre skagensmalere. Vi var med på en omvisning. Spændende var det, at høre om kunstneren og se hans billeder. Udstillingen varer til d. 28. april 2019.

Hvad er rigtig kunst? Det er et godt spørgsmål, og tilsyneladende er der delte meninger om hvad rigtig kunst er. Ved tvivlsspørgsmål er der jo altid Google at spørge. Google er min ven, for den har altid svar på alt det jeg ikke ved. Og det er ret så meget jeg ikke ved.

Så jeg har spurgt Wikipedia på Google hvad kunst egentlig er.

Wikipedia skriver:

"Kunst er bevidst brug af fantasi til at fremstille værker, som påvirker æstetisk, følelsesmæssigt eller intellektuelt."

Udsigt fra Brøndums Spisesal.

Maleren er Laurits Tuxen (1853-1927). Billedet er fra 1917 og viser hustruen Frederikke, der beskærer en rhododendronbusk. Laurits Tuxen begyndte at male billedet den 5. juni og det blev afsluttet 13 dage senere.

Min top fra Bitte Kai Rand matchede ret godt til maleriet - opdagede jeg. Så det var nærliggende at tage et billede af det.

104 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page