top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

House of European History


Min veninde Hanne og jeg har været afsted på vores tilbagevendende årlige ferie. I år gik turen til Bruxelles.

Vi fik ikke set alt, men det gør man vel sjældent. Vi ville fx. gerne have været inde og se Europa-Parlamentet. Men der var fyldt op derinde på det tidspunkt, og der var derfor først muligt at komme ind tre timer senere. Og det nåede vi så ikke.

Istedet gik vi en tur i den tilhørende park, hvor museet House of European History i seks etager lå. Det MÅTTE vi se. Vildt spændende, smukt og farverigt. Museet (ligger i forbindelse med Europa-Parlamentet) havde bl.a. en udstilling omhandlende tiden efter krigen, og vi fik mulighed for at iklæde os tøj 😂😅 fra generations-revolutionen i 1960 erne 😊. Vi synes ikke selv at vi blev smukke af udklædningen, men det var ret så morsomt og nostalgisk. Et deja-vu til vores svundne ungdom.

En af dagene var vi også inde at se Belgian Museum of Freemasonry. Det er et lille museum, og ret interessant - også for mig, der ikke kender noget til Frimurerloger. Det gjorde min veninde derimod. Så jeg blev lidt klogere på det område også.

Manneken-Pis har vi tilgode. Altid rart at have noget til gode 😊.

Resten af tiden var vi på café eller shoppede lidt rundt i butikker. Der var bl.a. Zara, som er et af mine favoritmærker. Smart tøj til billige penge. Til min store glæde kunne jeg konstatere, at deres tøj er blevet større i størrelserne. I hvert fald det jeg tjekkede ud! Det er jo et spansk mærke. Spanierne er rene nipsgenstande. Det er der mange af os danskere, der ikke er. Og jeg er da slet ikke mere, selvom jeg har tabt mig lidt over 3 kg, og er meget taknemmelig for det.  

Wikipedia skriver: "Zara er en spanskejet kæde af tøjbutikker, der blev grundlagt med en butik på hovedgaden i A Coruña i 1975. Kæden ejes af Inditex, der også ejer mærker som Massimo Dutti, Bershka og Pull & Bear. I alt består kæden af over 1.900 butikker fordelt på 87 lande". 

De tre hele dage vi havde i Bruxelles gik super godt

- og bare alt for hurtigt.

Bruxelles Lufthavn er lille at se på udvendigt, men enorm stor indvendigt. Turen fra vi steg af flyet til vi nåede hen til transportbåndet med kufferter var MEGET MEGET lang. Men godt at se, at der var gåbånd. 

Der er da helt sikkert basis for at jeg skal derned en anden gang. Eventuelt sammen med min kære mand.

Herunder er lidt billeder fra museet House of European History

Museet havde seks etager. Desværre måtte vi kun tage billeder på de første 1 - 2 etager. Det smukke metal kunstværk fyldte hele vejen op ved glas-trapperne. Der var selvfølgelig også glas-elevator. Meget handicapvenligt.

På museet var der også en butik, som der altid plejer at være på museer. I forlængelse deraf lå der en super lækker cafe. Friske råvarer - og ikke engang særlig dyrt.

Her er lidt billeder fra Europa-Parlamentets park og museet udvendigt.

For interesserede, så har jeg lagt næsten 100 billeder fra Bruxelles turen på min profil på Pinterest.  Jeg tror dog, at man skal have en profil på Pinterest for at kunne se mine billeder der.

69 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page