top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Drachmanns og Anchers kunst


Det er flere år siden vi har været i både Drachmanns Hus og Anchers Hus. Faktisk har vi aldrig været der sammen. Det har vi så været nu! Og der var masser af tid til at dvæle ved de forskellige malerier - og hvad der ellers var af interessante ting.

I galleriet herunder har jeg samlet lidt fotos fra Drachmanns Hus, hvor digter og kunstmaler Holger Drachmann boede de sidste seks år af sit liv med sin tredje hustru Soffi. Han døde som 61 årig i 1908.

Anchers Hus er, i modsætning til Drachmanns Hus, ret stort. Skagensmalerne Michael og Anna Ancher var meget velhavende. Det vidner deres kunstnerhjem også om. Det var store forhold de boede under. De var også dem i Skagen, der betalte mest i skat - har jeg fået fortalt. De flyttede ind i huset i 1884, da de ventede deres barn Helga. De boede der indtil deres død i hhv. 1927, hvor Michael Ancher døde 78 år gammel, og i 1935, hvor Anna Ancher døde 75 år gammel.

Her er en plantegning over Michael og Anna Anchers hjem. Michael Anchers atelier var over dobbelt så stort som Anna Anchers atelier ........🤔

Det var så lige et lille bitte indblik om kunsten i Drachmanns Hus og Anchers Hus. Krøyers Hus - et andet spændende kunstnerhjem - er ikke blevet til museum. Naturstyrelsen Vendsyssel har administration der i dag.

Her er et lille udpluk af andre museer og seværdigheder i Skagen og omegn. Så der er lidt for enhver smag:

Kystmuseet, Naturhistorisk Museum, Skagen Odde Naturcenter, Skagen Bunkermuseum, Saxilds Gaard, den Tilsandede Kirke m.fl.

Go' søndag herfra mit kontor! 🎨

103 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page