top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Seniorer på Herlufsholm


Den sorte uldne dobbeltradede blazer/frakke købte jeg i Magasin i København. Der var 70% rabat på den. Det er en rabat jeg ALDRIG nogensinde bliver træt af. Mærket Polo Ralph Lauren er desuden et af mine favoritmærker. Så kan det vist ikke blive meget bedre!

I sidste uge startede vi bilen og kørte til Sjælland. Dels på kærestetur i to dage (hvor vi brugte den ene dag i Nyhavn og på Strøget), men også for at være sammen med andre FOTOseniorer til et årligt tilbagevendende tredages arrangement.

Spændende ting der var på dagsordenen:

  • Braunstein øl og whisky Bryggeri (Køge) - guidet rundvisning og øl smagsprøver m.m.

  • Herlufsholm - guidet rundvisning og kaffe

  • Faxe Kalkbrud

  • Stevns Klint

  • Gåtur ved Vallø Slot

  • Køge Centrum - guidet rundvisning

  • Museum - Skitsesamlingen Køge

Især Herlufsholm Kostskole havde jeg glædet mig til. Måske fordi der jo har været nogle udsendelser i TV om kostskolen. Der var sat et par timer af til rundvisningen. Det var en pensioneret sognepræst på Herlufsholm, der viste rundt og fortalte. Hold da op hvor var han spændende at høre på. Han var en kanon god fortæller, og med meget humor. Det var slet ikke så ringe endda, som man siger! Og nu kan vi endda sige, at "vi har gået på Herlufsholm".

Herlufsholm Skole er en privatskole for 12-18 årige elever. Det koster 12.500 kr. for en kostskoleelev pr. måned at gå der. Dertil kommer udgifter til bøger, skoleuniform, ekstraundervisning, transport, ekskursioner og ture samt forskellige aktiviteter og arrangementer. Så pengepungen skal være godt fyldt op. Desuden skal de være parat til at sove på en stor sovesal. Der er et foto af en sovesal i galleriet.

Wikipedia skriver:

"Herlufsholm Skole og Gods er en stiftelse der blev etableret i 1135. Herlufsholm er et tidligere kloster, der nu er kostskole. Herlufsholm ligger i Næstved ned til Susåen, hvor den er omgivet af marker og skove. Her oprettede stormanden Peder Bodilsen i 1135 et benediktinerkloster, Skovkloster. Efter reformationen overtog kongen Skovkloster, og efter et mageskifte med det daværende Frederiksborg Slot overtog Herluf Trolle og Birgitte Gøye klosteret og ændrede navnet til Herlufsholm i 1560. De oprettede, ved en fundats, Herlufsholm som skole i 1565.Stiftelsen Herlufsholm Skole og Gods er i dag på 1.050 ha, hvoraf de 900 ha er skov (Stenskoven, Kalbyris skoven og Rådmandshaven og skovene omkring skolen). Fra 2012 begyndte Herlufsholm Skole at tilbyde en sommerskole for børn og unge i alderen 12-18 år."

Her er lidt fotos. De fleste er taget med min telefon.

Der var god appetit til al den lækre mad, der blev serveret.

Nu hvor vi er godt hjemme, er vi fyldt op af masser af dejlige oplevelser. Så nu skal der lades op, slappes af og publiceres igen.

122 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page