top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Et lækkert hjemmebagt brød


Her i huset er det min mand, der er bagermesteren. Og det er han bare super god til! Opskriften på dette her bagværk har vi fået af nogle af vores gode venner. I starten lavede min mand brødet af hvedemel. Senere har han forsøgt med fuldkornsmel. Begge dele er godt (især hvis det er nybagt og kommer lige ud af ovnen). Dog er vi mest hooked på fuldkornsmelet. Det smager af lidt mere - synes vi. Men det er marginaler vi taler om her.


Måske er der andre, der kan have glæde af opskriften her:


Opskrift:

600 ml vand

50 g gær

2 tsk sukker

1-2 tsk salt

2 spsk fedtstof

1 æg

800 - 1000 g hvedemel eller fuldkornsmel (gerne med et højt indhold af protein)


Bland vand, gær, sukker, fedtstof og æg. Når gæren er opløst, så tilsæt lidt mel. Rør rundt og tilsæt mere mel og 1-2 tsk salt. Ælt til dejen er tilpas.


Hæv til dobbelt størrelse.


Slå dejen ned. Form til to brød i to bageforme eller direkte på bagepladen. Rids dejen på tværs, og lad det hæve til 3-4 dobbelt størrelse. Sættes i forvarmet ovn ved ca. 230 grader.


Bages i ca. 30-40 minutter.

Det brød vi ikke får spist, skærer vi i skiver og putter i en pose, som bliver lagt i fryseren. Så er det nemt at tage et par skiver op til næste dags morgenmad eller frokost.

Alle mine opskrifter på mad, brød og kager samler jeg oppe i menuen FAVORITTER og på siden MAD, BRØD og KAGER.


Go' weekend og på snarligt gensyn - med et nyt blogindlæg!


170 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page