top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Et mosaikhæklet sjal til de kolde dage


Mosaikkens mange muligheder for mønstre har fascineret mig i en sådan grad, at jeg har kreeret et nyt mosaikhæklet sjal. Det er et hyggeligt håndarbejde at sidde med. Især fordi jeg periodevis både kan hækle, snakke, se tv og lytte til lydbøger, når det er "påkrævet" - lige bortset fra hvis jeg skal tælle eller begynde på noget nyt eller absolut ikke kan "knække koden" med det jeg sidder med.


Et tidligere blogindlæg, som jeg bloggede om d. 25. april (Hæklet Havana sjal), omhandlede også et hæklet sjal i mosaik. Næsten magen til dette her sjal. Dog med den forskel, at dette her sjal har jeg lavet i en tyndere kvalitet end det tidligere sjal. Begge er en blanding af merinould og silke. Desuden er det nye sjal i mange flere mønstre end det første sjal.


Et godt råd: Husk at hækle relativt løst, ellers kan arbejdet godt blive alt for fast og bombastisk. Jeg har selv begået den fejl i starten, og ind i mellem kæmper jeg stadig med at huske ikke at hækle for stramt. Det færdige arbejde bliver meget mere lækkert og blødt at røre ved, når der hækles relativt løst!

Opskriften på Havana sjalet i mosaik har jeg fra den islandske kvinde Tinna Thorudottir Thorvaldar. Hun har en del forskellige mønstre at vælge imellem.

I et andet tidligere blogindlæg (Mosaikhæklingens verden, d. 23. marts) er der forklaringer og links til hvordan man kan lave mosaikhækling. Der findes andre teknikker i at mosaikhækle. Dem kender jeg dog ikke.

Her nedenunder ses begge sjal i mosaikhækling - med spejlning af parasoller i vinduet.

Jeg er tilbage om ca. 3 uger med et nyt blogindlæg.

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page