• Lene Kirkegaard

Min mors store klejner med glasur


Min afdøde mors klejner smagte fantastisk.

5 kopper mel

200 g margarine

1 spsk. sukker

1 pakke gær

1 kop mælk

3 æg

1 pakke Palmin / svinefedt

Mel og margarine smuldres. Mælken lunes, og gæren udblødes heri. Det hele blandes med resten af ingredienserne.

Hæver i 3/4 time.

Dejen rulles ud på et melet bord. Der laves ca. 5x10 cm klejner, hvor der skæres et hul på langs på ca. 3 cm. Den ene ende snoes igennem hullet.

Koges i en stor gryde i Palmin / svinefedt i ca. 1,5 minut på hver side. Ca. 180 grader / lidt mere end mellemvarme. Kog kun 2-4 stk. ad gangen.

Lige inden servering pyntes med glasur.

Der blev 26 klejner ud af denne portion.

Bagefter prøvesmagte vi dem. Jeg fik to klejner med glasur - min mand spiste helt frivilligt fire - både med og uden glasur (selvom han ikke var helt vildt tosset med dem - som han sagde) 👴. Men de gled da åbenbart ned alligevel uden det mindste besvær 😉.

Klejnerne har vi lavet i første forsøg. De smagte ikke helt så fantastisk, som dem jeg husker min mor lavede. Det ville nok også være svær at overgå hende for sådan et par amatører og nybegyndere som os i klejnekogning 👵👴. Men de smagte godt, og det er samme opskrift som min mors.

Resten af klejnerne ligger nu forventningsfulde i fryseren og venter på at blive pyntet med glasur inden der er nogen der sætter tænderne i dem 😉.

#Klejner #jul #opskrift