top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Charlottes lakseret


Denne skønne lakseret har jeg fra min svoger og svigerinde. Den smager simpelthen himmelsk. Og så er den let at lave. Den er til fire personer.

8 små løg eller 4 store løg

8 gulerøddder

1 glas kapers

½ l piskefløde

600 g fersk laks

Grønne asparges

Salt og peber

Lidt citron

Løgene skæres ud i både og lægges i et smurt ovnfast fad. Gulerødderne skæres ud i stænger og lægges ovenpå løgene. Drysses med salt og peber. Kapers og ½ l piskefløde hældes over. Sættes i ovnen ved 180 grader varmluft i ½ time.

Det ovnfaste fad tages ud af ovnen, og 4 stk. laks lægges ovenpå. Drys med salt, peber og citron. Slut af med de grønne asparges øverst. Sættes ind i ovnen igen ved 180 grader indtil laksen er stegt (ca. 15-20 minutter).

Servér fx. aspargeskartofler eller pasta til.

Vil man gøre sovsen yderligere lækker, kan man tilføje en fond af flg.:

Hvidvin, kapersvand, svitsede løg og gulerødder, bouillonterning, citron, salt, peber, sukker. Dette koges ind. Tilsæt piskefløde og jævning.

En god hvidvin til er godt. Og glem ikke vandet 😘. 

Bon appetit!

109 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page