top of page

Charlottes lakseret

Forfatters billede: Lene KirkegaardLene Kirkegaard

Denne skønne lakseret har jeg fra min svoger og svigerinde. Den smager simpelthen himmelsk. Og så er den let at lave. Den er til fire personer.

8 små løg eller 4 store løg

8 gulerøddder

1 glas kapers

½ l piskefløde

600 g fersk laks

Grønne asparges

Salt og peber

Lidt citron

Løgene skæres ud i både og lægges i et smurt ovnfast fad. Gulerødderne skæres ud i stænger og lægges ovenpå løgene. Drysses med salt og peber. Kapers og ½ l piskefløde hældes over. Sættes i ovnen ved 180 grader varmluft i ½ time.

Det ovnfaste fad tages ud af ovnen, og 4 stk. laks lægges ovenpå. Drys med salt, peber og citron. Slut af med de grønne asparges øverst. Sættes ind i ovnen igen ved 180 grader indtil laksen er stegt (ca. 15-20 minutter).

Servér fx. aspargeskartofler eller pasta til.

Vil man gøre sovsen yderligere lækker, kan man tilføje en fond af flg.:

Hvidvin, kapersvand, svitsede løg og gulerødder, bouillonterning, citron, salt, peber, sukker. Dette koges ind. Tilsæt piskefløde og jævning.

En god hvidvin til er godt. Og glem ikke vandet 😘. 

Bon appetit!

bottom of page