top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Anna Ancher sjal med et tvist

Opdateret: 13. feb. 2022


Mit nye sjal er jeg lige blevet færdig med. Det er meget nemt at lave for en nybegynder, og det har faktisk været rigtig hyggeligt at lave, da det er garn i lange flerfarveskift. Kvaliteten er en blanding af 60% uld og 40% polyakryl. Normalt er uld ikke lige mig. Men denne her er dejlig at tage på, når der er lidt småkoldt. Og da det ikke er et sjal jeg bruger tæt på kroppen, så kan det godt gå an. Det er en ny erfaring jeg har gjort mig, for jeg har egentlig i mange år troet, at ALT uld var for kradsbørstig. Det synes jeg stadig, at det kan være. Men der er forskel på uld.


Merinould er så absolut min foretrukne. Den egner sig godt til babyer og børn, men også voksne med en sart hud. Jeg er ret sart hvad angår uld og mohair. Mohair har jeg opgivet for længst, da mine øjne er ekstrem allergisk overfor det produkt.

Opskriften på sjalet har jeg fra strikkebogen ANNA ANCHER på pindene - Malerisk strik af Ditte Larsen. I opskriften er sjalet lavet i tern. Jeg har freestylet lidt - og udeladt alle tern.

Jeg har en veninde, der også har strikket et lignende sjal (både med tern - og uden tern med flerfarveskift). I begge tilfælde med et smukt resultat.

Strikketøjet er blevet min faste følgesvend.

Jeg har tidligere vist strikkeprojekter fra Anna Ancher bogen i flg. blogindlæg:

Udvalgte links til min hjemmeside:

På gensyn herfra - jeg er tilbage med et nyt blogindlæg om et par uger.

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page