top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Malerisk strik med historie


Efter mere end 30 års pause er jeg begyndt at strikke igen. Det er så hyggeligt og afslappende.


Jeg havde igennem længere tid ledt med lys og lygte på nettet efter noget spændende indenfor strik - uden dog at vide helt præcis hvad det spændende bestod i. Det er der gået sindsygt lang tid med at finde ud af. Men pludselig en dag, så sagde det bare BINGO. Jeg faldt nemlig pladask for strikkebogen ANNA ANCHER på pindene - Malerisk strik af Ditte Larsen. Bogen er ret ny, udkom i 2020 fra Turbine Forlaget. Den er på 125 sider + cover. Bogen blev en sen aften reserveret på Biblioteket - for at se om det overhovedet var en bog jeg havde lyst til at eje. Heldigvis kom der allerede besked fra Biblioteket næste morgen. Min bog var kommet. Intet mindre end fantastisk! Især for sådan en utålmodig sjæl som mig. Når jeg får en eminent god idé, så skal den helst føres ud i livet straks. En ting er et indbydende og interessant cover - en anden ting er indholdet. Det kan der være stor forskel på. Og jeg må sige, at bogen lever fuldt ud op til mine forventninger. Bogen indeholder strikkeopskrifter og modelfotos samt nogle af Anna Anchers malerier. Ud over mit påbegyndte sjal er der flere af strikkeopskrifterne i bogen, at jeg påtænker at kreere til mig selv på sigt.


Garn er indkøbt og mit første strikkeprojekt er påbegyndt. Det er et lækkert sjal i syv farver (sjalet er afbilledet på forsiden af bogen). Forfatter og strikdesigner til bogen, Ditte Larsen har udvalgt ialt 12 Anna Ancher malerier og farvesammensætninger til sin garnkurv. Det er dem hun har taget udgangspunkt i. De har været hendes inspirationskilde til strikkeopskrifter til kvinder: ponchobluser, tørklæder, sjaler, bluser, puder og huer.


Til alle strikkeopskrifterne er der brugt Isager garn. Det er sikkert også lækkert. Jeg har dog istedet valgt at købe lokalt - et lækkert blødt garn i en blanding af silke og bomuld. Jeg har heller ikke brugt helt samme farvevalg. Men jeg har stadig valgt iblandt de farver som Anna Ancher brugte til sine malerier.


Når sjalet er færdigstrikket, så lægger jeg det ind på en ny side, som jeg har oprettet (oppe i menuen under FAVORITTER), og kaldt KREATIVE GARNPROJEKTER. Der vil fremover løbende blive lagt kreative garnprojekter ind.


Stubbekøbing Museum

Forfatteren Ditte Larsen har desuden oplyst, at der på Stubbekøbing Museum er en strikkeudstilling STRIK på 1´ste henover sommeren. Ditte Larsens modeller fra ANNA ANCHER på pindene og Hammershøi på pindene er udstillet på Museet. Udstillingen afsluttes med et event i september, hvor Ditte Larsen bl.a. fortæller om sin designproces. Museet drives på frivillig basis af engagerede ildsjæle.

Der er iøvrigt masser af historie og fordybelse her på Anna Anchers Hus - Skagens Kunstmuseer samt fra nogle af mine tidligere blogindlæg fra Skagens Kunstmuseer:


Hammershøi på pindene - strikket tilbehør af Ditte Larsen

Hæftet er på 56 sider + cover, og har ialt 18 strikkeopskrifter - indeholdende huer, halsrør, tørklæde, sjaler og håndledsvarmere.

Teknikkerne ser klassiske, enkle og overskuelige ud. Forfatteren er blevet inspireret af Wilhelm Hammershøis malerier og broderen, Svend Hammershøi, keramik (Kähler Design). Hæftet er prydet med fotos af malerier, Kähler Design, og selvfølgelig også strikkeopskrifter og modelfotos. HAMMERSHØI PÅ PINDENE - strikket tilbehør af Ditte Larsen udkom i 2017 fra forlaget Kristensen & Ko. Kähler vasen er min egen. Den passer perfekt til blogindlægget - synes jeg!


PS.: Dettte blogindlæg er IKKE en reklame eller sponsoreret. Det er udelukkende min egen interesse og begejstring!


Under menuen FAVORITTER/Bøger ligger der flere andre bøger, som jeg har lavet blogindlæg om. Ved at klikke på bøgerne derinde er det mulligt at komme videre til de pågældende blogindlæg.


På gensyn herfra - jeg er tilbage med et nyt blogindlæg om et par uger.

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page