top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Anna Ancher strik med paneler

Opdateret: 2. apr. 2022


Jeg er lige blevet færdig med min Anna Ancher trøje med paneler. Den har faktisk været flere måneder undervejs, da der har været lidt udfordringer med farverne hist og pist. Og halsen var jeg ikke helt tilfreds med, så der blev freestylet til sidst. Den har været i skammekrogen et par gange. Men nu er den endelig klar til at blive vist frem. Slutresultatet er jeg blevet glad for.

Trøjen er strikket nedefra og op. Det flerfarvede garn er Lana Grossa garn - lækkert flerfarvet garn med lange farveskift. For at gøre trøjen så harmonisk i farveskiftet som muligt, har jeg gjort sådan, at ryg, forstykke og ærmer starter med samme farve, og følges så nogenlunde ad i farverne hele vejen op. De sidste 14 cm op mod halsen har jeg valgt at der kun skal være blå og grøn. Men der er jo ekstrem mange måder at gøre det på.


Opskriften har jeg fra bogen ANNA ANCHER på pindene - Malerisk strik af Ditte Larsen. Jeg har tidligere hentet inspiration fra bogen, hvor jeg har strikket to sjaler og en pude. Og det er helt sikkert ikke sidste gang at jeg laver noget derfra. Sjalerne og puden er beskrevet i tre andre blogindlæg (og tilsat farverige fotos):

Hvis du har lyst til at læse nogle af mine andre blogindlæg, så ligger de i menuen FAVORITTER (øverst oppe) - eller klik på dette her link: ARKIV af mine BLOGINDLÆG


Andre udvalgte links til min hjemmeside:

Jeg har også været ved at forsøge med et tørklæde i zigzag mønster fra Strikkeglad.dk. Det er dog indtil videre droppet. I hvert fald i det her garn. Garnet er for glat og tyndt. Et tykkere garn vil passe bedre.

Tørklædet Balade herunder er fra én af DROPS Design opskrifter. Her er det samme farve flerfarvet garn (som trøjen) blandet med en anden farve flerfarvet garn. Det vil sige to pinde med det ene garn, og to pinde med det andet garn. Dette har jeg gentaget hele vejen igennem. Det giver et andet og mere uforudsigeligt farvespil.

Jeg er tilbage igen her på bloggen om ca. 2 uger. Min instagramprofil mormorswalkin er jeg aktiv på flere gange ugentligt.

Lana Grossa garn er tysk, men forhandles mange steder i Danmark.


PS.: Dettte blogindlæg er IKKE en reklame eller sponsoreret. Det er udelukkende min egen interesse og begejstring!


Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page