top of page
  • Forfatters billedeLene Kirkegaard

Anna Ancher - retrospektiv udstilling


Vi har længe glædet os til at se særudstillingen Anna AncherSkagens Museum. Så vi mødte op til preview d. 12. juni kl. 16 - dagen før udstillingen officielt åbnede. Men pga. de mange fremmødte mennesker på dagen (syntes vi), og risikoen for COVID-19, så valgte vi at vente med at se udstillingen til senere.


Tiden flyver jo afsted. September har allerede gjort sit indtog - og vi HAR endelig fået set udstillingen!


Interessant og smukt var det! Der var heldigvis ikke så mange mennesker denne her gang. Udstillingen af hendes mange malerier giver et historisk og nostalgisk tilbageblik. Der er virkelig mange malerier at fordybe sig i. Flere af malerierne er der sikkert mange, der kan nikke genkendende til. Anna Ancher har været MEGET flittig med malerpenslen.


I galleriet herunder er et lille glimt af Anna Anchers særudstilling. Det er min mand, der interesseret studerer malerierne. Der var selvfølgelig også andre mennesker til udstillingen. Det ses dog ikke på billederne, da det primært er malerierne jeg fokuserer på. Det skal lige nævnes at nogle af malerierne er udlånt fra andre museer.

Der er desuden etableret en ny udstilling på 1. salen af kunstnerhjemmet Anchers Hus. Det er nemlig for allerførste gang blevet muligt at besøge Anna og Michael Anchers soveværelse. Ligeledes datteren Helgas stue og soveværelse. Rummene er blevet genskabt med de originale møbler, malerier, puder, dyner, private ejendele og andet inventar.


For at besøge 1. salen skal man på forhånd online booke plads. Vi ville gerne have set sovegemakkerne på 1. salen, men det var desværre ikke muligt. Der er nemlig udsolgt resten af sæsonen/året. ØV - siger jeg bare!!! Så jeg skrev til Skagens Museum. De kunne heldigvis oplyse, at 1. salen åbner igen næste år sammen med resten af Anchers Hus.


Læs evt. mere om 1. salen på Anchers Hus i en artikel fra Skagen Onsdag avisen: Et kig ind i Anchers Hus mere private afdeling (klik på linket og klik videre hen på side 44).

Jeg er altid et smut inde i shoppen. Der er bl.a. lidt Anna Ancher inspiration at hente.


Nedenstående links er fra mine tidligere blogindlæg fra Skagen:

Hej så længe! Jeg er tilbage med et nyt blogindlæg om en uges tid!

86 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page